Megélhetési költségek válsága Nagy-Britanniában: minden amit tudni kell és amivel spórolhatsz a holnaptól kezdődő áremelkedések előtt 1

A megélhetési költségek válsága április 1-től fokozódni fog a szigetországban, amikor is a háztartások számára a valaha volt legnagyobb mértékű energia ár emelés érkezik meg. A számlák egy átlag család számára 54 százalékkal, azaz majdnem 700 fonttal, évi nagyjából 2000 fontra nőnek.

Megélhetési költségek válsága Nagy-Britanniában: minden amit tudni kell és amivel spórolhatsz a holnaptól kezdődő áremelkedések előtt 3

A TB járulékot (NI) is 1,25 százalékkal emelik, miközben az infláció és a vízszámlák emelkedése is elég meredeken ível felfelé. Egy új kutatás szerint a megélhetési költségek jelentős megugrása azt jelenti, hogy az Egyesült Királyságban élő gyerekek durván felének kell valamilyen mértékben feláldoznia olyan alapvető dolgokat, mint az élelmiszer vagy a ruházkodás. Noha ez kétségtelenül sok család számára rendkívül megterhelő időszak, összeszedtünk egy listát azokról a dolgokról, amelyeket megtehetsz a változtatások életbe lépése előtt, hogy pénzt takaríts meg.

Add meg a gáz- és villanyóra állásaidat

Az Ofgem, az Egyesült Királyság energiaszabályozó hatósága április 1-jén növeli árplafont. Ez azt jelenti, hogy az alapértelmezett tarifát alkalmazó, direct debittel fizető ügyfelek csaknem 700 GBP-s növekedést tapasztalhatnak. A szakértők azt tanácsolták az ügyfeleknek, hogy az emelés bevezetése előtt olvassák le és adják le a gáz- és villanyóra állását március 31-én, hogy jelezzék, mennyit használtak el. Ez megakadályozza, hogy az energiaszolgáltató cégek április 1. előttre becsült értéket használjanak, és esetleg az új, magasabb díjat számítsák fel az energiafogyasztásért visszamenőleg is.

Otthoni munkavégzés utáni adókedvezmény igénylése

Ha azon több millió ember közé tartozol, akik az elmúlt két évben otthonról is dolgoztak, akár 125 GBP adókedvezményt is igénybe vehetsz. A HMRC segít az olyan kiadások csökkentésében, mint az energia, az internetköltség és az üzleti hívások, még akkor is, ha csak alkalmanként dolgoztál otthonról. Erről bővebben itt olvashatsz.

Kérj házassági támogatást (marriage allowance)

A házassági támogatás, vagy Marriage Allowance segítségével a férjünknek, feleségünknek, civil partnerünknek átutalhatunk (átterhelhetünk) összesen nem több, mint £1,260-ot éves szinten a fizetésünkből azzal a céllal, hogy így kevesebbet kelljen adóznunk, így több száz font adót spórolhatunk meg egy egyszerű mozdulattal. Erről bővebben itt olvashatsz.

Ne szüntesd meg a direct debitedet

A Money Saving Expert vezetője, Martin Lewis arra figyelmeztet, hogy bár sok háztartás fontolóra veszi a direct debit kiiktatását annak érdekében, hogy így jobban ellenőrizhesse, mennyit fizet, ez az árplafon számítási módja miatt azonban fordítva is elsülhet és azt is eredményezheti, hogy még több lesz a villanyszámlánk.

„Egy átlagos család április 1-től direct debiten évi 1971 GBP-ot fog fizetni. Ha inkább negyedévente szeretne valaki fizetni, és ez az, amit sok direct debites fontolgat, akkor az árplafon 2100 GBP. Tehát ez azt jelenti, hogy több mint 6 százalékkal többet fizetsz ugyanazért a használatért, mint a direct debitesek, mert náluk egy ilyen fajta kedvezmény lett beépítve.”

A 350 fontos támogatás, amit a kormány ajánlott fel a nehéz helyzetben levőknek

A brit pénzügyminiszter korábban bejelentette, hogy a megélhetési költségek enyhítésére a kormány összesen 350 font értékű támogatást tesz elérhetővé. Egy egyszeri, 200 GBP-os kedvezményt illetve a háztartások körülbelül 80%-a pedig emellett egy 150 GBP-os council tax adó-visszatérítést is kap. Erről az alábbi linkeken érhető el bővebb info. Reméljük hasznosnak találtad és segíthettünk valamennyit ezekben a nehéz időkben 😊      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után