Durván 125 fontot kaphat mindenki, aki dolgozott otthonról Angliában, de már nem sokáig 1

A Pénzügyminisztérium rövid időn belül megszünteti az otthoni munkavégzés többletköltségeit segítő adókedvezményeket. A program keretében a villany- és internetszámlák fedezéséhez segítséget kaphatnak mindazok, akik a munkájukat legalább valamilyen részben otthonról csinálják.

Durván 125 fontot kaphat mindenki, aki dolgozott otthonról Angliában, de már nem sokáig 3

Az új szabályok szerint már akkor is igényelhető ez a pénz / támogatás, ha az igénylő akár csak egyetlen napot is töltött az irodán kívül és dolgozott otthonról. A The Telegraph értesülése szerint ez a támogatás akár évi 125 fontot is jelenthet az embereknek, és a becslések szerint félmilliárdba került a kormánynak a járvány ideje alatt.

A HM Revenue and Customs elindította eme törvény sürgős felülvizsgálatát a növekvő költségek kordában tartásának érdekében. A rendszernek eredetileg 2021 áprilisában kellett volna lejárnia, de ismét meghosszabbították, és ráadásul még arra is felkérték az embereket, hogy az előző évre visszamenőlegesen is vegyék igénybe ezt a támogatást ha lehet.

Az HMRC szerint „a megtakarítás évente akár 125 GBP-ot is jelenthet minden alkalmazott számára, és a rá jogosult munkavállalók a teljes évre is igényelhetik a támogatást, ha a munkáltatójuk felszólította őket, hogy otthonról dolgozzanak, még akkor is, ha az otthonról dolgozás csak egy napig tartott a teljes adóév során”.

Myrtle Lloyd, az HMRC egyik igazgatója még 2021 júniusában arra biztatta az embereket, hogy igényeljék a pénzt, ha tehetik. Hozzátette: “Most már többen dolgoznak újra az irodában, de még nem késő a háztartási költségek csökkentésére igényelhető adókedvezményt kérni, ha a járvány idején otthonról dolgoztak.”

Hogyan igényelheted ezt az akár 125 GBP értékű adókedvezményt?

Az adókedvezményre akkor jogosult valaki, ha 2021. április 6. óta legalább egy napot otthonról dolgozott. Figyelembe kell azonban venni, hogy ezt csak akkor igényelhetjük, ha a munkáltató arra utasított bennünket a járvány ideje alatt, hogy otthonról dolgozzunk.

Ha egy alkalmazott a 20%-os adósávba tartozik, és heti 6 GBP után igényel adókedvezményt, akkor heti 1,20 GBP adókedvezményt kapna (a heti 6 GBP 20%-a) a számlák költségeinek csökkentésére. A magasabb adósávba tartozók heti 2,40 GBP-t kapnának ugyanezen logika szerint (a heti 6 GBP 40%-át). Az év folyamán ez 62,40 fonttal, illetve 124,80 fonttal csökkentené az adóterheket a fent említett esetekben.

Ha jogosult vagy, itt igényelheted az adókedvezményt – a kérelem jóváhagyása után az online portál módosítja az adószámunkat a 2021-2022-es adóévre, és az adókedvezményt közvetlenül a fizetésünkön keresztül kapjuk majd meg. Ha valaki a 2020-2021-es adóévben otthon dolgozott, és nem igényelte, továbbra is megteheti – ugyanis a HMRC négy évre visszamenőleg is elfogadja az igényléseket, és a kifizetést egy összegben utalják ki azoknak, akiknek az igénylését jóváhagyták.

Mikor jár le az adókedvezmény igénylésének határideje?

Már csak néhány hétig tudjuk igényelni, ugyanis az adókedvezmény igénylésének határideje április 5., csütörtök.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után