Számos brit energiaszolgáltató weboldala összeomlott, miután mindenki egyszerre akarta beküldeni a mérőóra állását az áremelés előtti utolsó pillanatban 1

Több nagy energiaszolgáltató weboldala is „felmondta a szolgálatot” a tegnapi nap folyamán, miután emberek ezrei próbálták egyszerre beküldeni a mérőóra állásukat a lehetséges legutolsó pillanatban az ársapkaszint drasztikus megemelkedése előtt.  Ezzel elkerülhető lett volna, hogy az energiaszolgáltató cégek április 1. előttre becsült értéket használjanak, és esetleg az új, magasabb díjat számítsák fel az energiafogyasztásért visszamenőleg is. Kérdéses, hogy a weboldalak összeomlása miatt hány ember nem járt végül sikerrel.

Számos brit energiaszolgáltató weboldala összeomlott, miután mindenki egyszerre akarta beküldeni a mérőóra állását az áremelés előtti utolsó pillanatban 3

A British Gas, az EDF, az E.On, a Shell Energy, a Scottish Power, a So Energy, az SSE és az Octopus Energy egyaránt küzdött komoly problémákkal a webes felületeik túlterhelődése miatt. A British Gas weboldalán megjelent üzenet, ami arról tájékoztatta az ügyfeleit, hogy „néhány technikai probléma adódott”, amit a lehető leggyorsabban igyekeznek elhárítani, és azt mondták, hogy „egy kis időbe telhet” a fiókok frissítése a benyújtott adatokkal. Az EDF Energy főoldala ugyan működött, de amikor az ügyfelek a MyAccount oldalra próbáltak kattintani, oda nem tudtak bejelentkezni.

Úgy tűnt, hogy az E.ON-nak is problémái adódtak a weboldalukon, és valamiért az ügyfeleik nem tudták elérni, hogy bejelentkezzenek a fiókjaikba, míg az So Energy ügyfelei pedig arról számoltak be, hogy nem tudnak sem bejelentkezni, sem az ügyfélszolgálati vonalakon keresztül senkit sem elérni. Az Octopus Energy főnöke, Greg Jackson azt nyilatkozta, hogy óránként 40 000 mérőóraállást kapnak, míg egy átlagos napon csak alig pár ezret.

A ma életbe lépő ársapka emelés miatt háztartások millióinak emelkedik durván 700 fonttal az éves energiaszámlája, ami durván 54%-os emelést jelent, és egy átlagos család éves energiaszámlája így 2000 font környékére ugrik.

Gillian Cooper, a Citizens Advice energiapolitikai vezetője a következőket mondta: „Javasoljuk, hogy még az április 1-jei árplafon-emelés előtt küldje el a mérőállást a szolgáltatójának. Ez azért fontos, mert így az energiaszolgáltatója pontos képet fog kapni a fogyasztásáról, mielőtt a magasabb díjak életbe lépnének. Ha gondot okoz az energiaszámlák kifizetése, beszéljen energiaszolgáltatójával, mert kötelességük ilyen esetekben segíteni. Adott esetben pedig a Citizens Advice is ingyenes, független támogatást nyújthat Önnek.”

Egy azóta törölt tweetben az E.On ezt írta ügyfeleinek: „Sajnos ma minden szolgáltató webhelye és telefonvonalai összeomlottak. Martin Lewisnak ismét sikerült hatalmas felfordulást csinálnia Nagy-Britanniában. Aggodalomra semmi ok, ha válaszol privát üzenetünkre, és megadja a kért adatokat, akkor fogunk tudni segíteni.”

Martin Lewis egyébként később megnyugtatta azokat, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudták beküldeni időben a mérőóra állásukat, hogy nincs okuk pánikolni. “Nem kell kötelezően a mai napon beküldeni, a lényeg csak annyi, hogy a mai naphoz minél közelebbi időpontban adjuk le, annál kisebb a hibalehetőség, úgyhogy nem kell pánikolni se akkor ha a saját se akkor ha a cég hibájából nem tudtad beküldeni… A lényeg, hogy minél hamarabb küldd be.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után