Hasznos támogatás családoknak, házaspároknak Nagy-Britanniában, amivel többszáz fontot megspórolhatunk

0

A házassági támogatás, vagy Marriage Allowance segítségével a férjünknek, feleségünknek, civil partnerünknek átutalhatunk (átterhelhetünk) összesen nem több, mint £1,190-ot éves szinten a fizetésünkből azzal a céllal, hogy így kevesebbet kelljen adóznunk, így több száz font adót spórolhatunk meg egy egyszerű mozdulattal.

Ennek az egyszerű támogatásnak a segítségével, a jelenlegi adóévben összesen 238 fontot spórolhatunk. (A mostani adóév még idén április 5-ig tart.) Ahhoz, hogy ezt a lehetőséget kihasználhassuk, az alacsonyabb fizetésű fél keresetének az adómentes jövedelemhatár alatt kell lennie. Ez idén még £11,850, viszont a következő évtől már £12,500 lesz.

Ezeket az összegeket egészen 2015-ig visszamenőleg is kérvényezhetjük, amennyiben tudjuk bizonyítani, hogy már akkor is jogosultak voltunk rá. Ha az elmúlt évek során a házastársunk elhunyt, akkor is jogosultak vagyunk a házassági támogatásra. Egyéb támogatásokkal kapcsolatos infók itt.Kik jogosultak rá, hogy igényeljék:

  • Házasságban élsz, vagy pedig civil partneri viszonyban
  • Nem fizetsz jövedelemadót, mert az éves fizetésed az adómentes határ alatt van
  • A partnered az alap ráta szerint adózik, vagyis a 20%-os sávba esik a fizetése, ami idén £11,850 és £43,430 közt van

Nincs hatással a Házassági támogatásra benyújtott kérvényedre, ha te vagy a párod:

  • Nyugdíjat kap
  • Külföldön él

Hogyan lehet jelentkezni

Az interneten keresztül itt le tudod adni a jelentkezésedet. Az alacsonyabb fizetéssel rendelkező félnek kell a kérelmet benyújtania. A HMRC ezt követően 2 hónapon belül megadja az extra adókedvezményt. További részletek itt.         Forrás

Facebook csoportunk / Facebook Oldalunk / Kövess minket lent a csengőre kattintva
Cikk Megosztása: