Hasznos támogatás családoknak, házaspároknak Nagy-Britanniában, amivel többszáz fontot megspórolhatunk 1

A házassági támogatás, vagy Marriage Allowance segítségével a férjünknek, feleségünknek, civil partnerünknek átutalhatunk (átterhelhetünk) összesen nem több, mint £1,260-ot éves szinten a fizetésünkből azzal a céllal, hogy így kevesebbet kelljen adóznunk, így több száz font adót spórolhatunk meg egy egyszerű mozdulattal.

Hasznos támogatás családoknak, házaspároknak Nagy-Britanniában, amivel többszáz fontot megspórolhatunk 3

Ennek az egyszerű támogatásnak a segítségével, a jelenlegi adóévben nagyjából 252 fontot spórolhatunk. (A mostani adóév még idén április 5-ig tart.) Ahhoz, hogy ezt a lehetőséget kihasználhassuk, az alacsonyabb fizetésű fél keresetének az adómentes jövedelemhatár alatt kell lennie. Ez idén még £12,570, viszont a következő évtől ismét változni fog.

Ezeket az összegeket egészen 2015-ig visszamenőleg is kérvényezhetjük, amennyiben tudjuk bizonyítani, hogy már akkor is jogosultak voltunk rá. Ha az elmúlt évek során a házastársunk elhunyt, akkor is jogosultak vagyunk a házassági támogatásra. Egyéb támogatásokkal kapcsolatos infók itt.

Jogosult vagy rá, ha az alábbiak közül mind igaz:

  • Házasságban élsz, vagy pedig civil partneri viszonyban
  • Nem fizetsz jövedelemadót, mert az éves fizetésed az adómentes határ alatt van
  • A partnered az alap ráta szerint adózik, vagyis a 20%-os sávba esik a fizetése, ami idén £12,571 és £50,270 közt van

Nincs hatással a Házassági támogatásra benyújtott kérvényedre, ha te vagy a párod:

  • Nyugdíjat kap
  • Külföldön él
Példa

Jövedelmed 11 500 GBP, és adóments vagy 12 570 GBP-ig. Partnerednek jövedelme 20 000 GBP, és ő is 12 570 GBP-ig adómentes, tehát 7430 GBP után fizet adót (ennyi az „adóköteles jövedelmetek”). Ez azt jelenti, hogy ketten együtt 7430 GBP után fizettek jövedelemadót.

A Marriage Allowance igénylésekor 1260 GBP-nyit átadhatsz a te “nem kihasznált personal allowance-edből” a párodnak. Így te csak 11 310 GBP-ig leszel adómentes, a párod viszont 1260 fonttal magasabb éves jövedelemig.

Ez azt jelenti, hogy így te 190 GBP után fizetsz adót, de a párod csak 6170 GBP után fizet adót. Párként így összesen 7430 GBP helyett csak 6360 GBP után fizettek jövedelemadót, amivel 214 GBP adót spóroltok meg.

Hogyan lehet jelentkezni

Az interneten keresztül itt le tudod adni a jelentkezésedet. Az alacsonyabb fizetéssel rendelkező félnek kell a kérelmet benyújtania. A HMRC ezt követően 2 hónapon belül megadja az extra adókedvezményt. További részletek itt.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után