A brit pénzügyminiszter tegnapi bejelentése: összesen £350 támogatás jön szinte mindenkinek 1

A Rishi Sunak, brit pénzügyminiszter tegnap több új törvényjavaslatot is bejelentett, amelyek célja, hogy segítsenek a háztartások megélhetési költségeinek drasztikus növekedése közepette.

A brit pénzügyminiszter tegnapi bejelentése: összesen £350 támogatás jön szinte mindenkinek 3

Egy egyszeri, 200 GBP-os kedvezményt kapni fog minden háztartás közvetetten a brit kormánytól, hogy ezzel is mérsékelje az Ofgem energiaszabályozó hatóság által kedd reggel bejelentett 693 GBP-os növekedést az energiaszámlákon, ami áprilistól lép majd életbe. A háztartások körülbelül 80%-a pedig emellett egy 150 GBP-os council tax adó-visszatérítést is kap, ami azt jelenti, hogy összesen 350 GBP-ot igényelhet majd a szigetországban élő családok, háztartások szinte mindegyike. Ez 9 milliárd GBP költséggel jár a brit kormány számára.

Az energiaszolgáltatók októbertől léptetik majd életbe a lakossági számlákra igényelhető kedvezményt és a brit kormány pedig ennek a teljes költségét magára fogja vállalni – mondta a pénzügyminiszter a parlament alsóházában tartott beszédében. De 2023-tól öt éven keresztül automatikusan vissza kell majd fizetni az ügyfelek számláiból befolyó összegekből 40 GBP-os részletekben.

A council tax adó-visszatérítést nem kell visszafizetni, és Mr. Sunak azt is hangsúlyozta, hogy ezt az összeget a közepes jövedelműek, valamint a legszegényebbek fogják kapni, mert „sok ember küzd jelenleg anyagi nehézségekkel”. Mindenki, aki az A-tól D-ig terjedő council tax sávba tartozik, jogosult lesz rá, ami azt jelenti, hogy az összes otthon durván négyötöde megkapja a pénzt.

A pénzügyminiszter a következőket mondta a képviselőknek: „Az árplafon azt jelentette, hogy a megugró gázárak hatása eddig túlnyomórészt az energiavállalatokra zúdult, olyannyira, hogy közülük többen is, akik nem tudták fedezni ezeket a többletköltségeket, tönkrementek emiatt. Nem fenntartható állapot az energia árát mesterségesen alacsonyan tartani. Helytelen és tisztességtelen dolog lenne, ha itt állnék és úgy tennék, mintha nem kellene alkalmazkodnunk a magasabb árak fizetéséhez. De annyit tehetünk, hogy megszüntetjük a családok millióit érintő jelentős ársokkot, és gondoskodunk arról, hogy az árak emelkedése kezdetben kisebb legyen, és hosszabb időre legyen szétosztva.”

Az Ofgem 54%-kal emelte meg az energia árplafont az átlagos háztartások számára. A hatalmas emelkedés családok millióinak jelentett újabb csapást, akiknek már most is küzdenek az élelmiszer- és üzemanyagárak növekedésével.

Sunak úgy gondolja, hogy a nagykereskedelmi energiaárak csökkenni fognak, mire a háztartásoknak el kell majd kezdeniük visszafizetni tartozásaikat, de ez egyáltalán nem garantált. Sőt sok szakértő, köztük a Goldman Sachs is arra figyelmeztettek, hogy a gáz világpiaci ára 2025-ig valószínűleg a megszokott szint kétszeresén marad.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után