Mi ez az új Council Tax támogatás, ki jogosult rá, és hogyan tudom igényelni pontosan? 1

Nagy-Britanniában az elmúlt 30 év egyik legnagyobb életszínvonal csökkenése van kialakulóban, köszönhetően az infláció megugrásának, az adóemeléseknek, a jócskán megemelt energiaszámláknak, és még sorolhatnánk. Aki részletesebb információt szeretne az emelésekről, az itt találja a 7 legfontosabb dolgot, amiknek az ára idén várhatóan jócskán emelkedni fog.

Mi ez az új Council Tax támogatás, ki jogosult rá, és hogyan tudom igényelni pontosan? 3

A hiteltörlesztő részletek is emelkedni fognak, de az élelmiszer és a ruházati cikkek ára is gyorsabb ütemben emelkedik, mint az emberek fizetése. Azonban nem csak rossz hírek vannak, hiszen a kormány csütörtökön egy támogatási csomagot jelentett be a szegényebb, és kevésbé jó anyagi körülmények közt élő családok és háztartások megsegítése érdekében.

Mit jelentett be Rishi Sunak, a pénzügyminiszter?

Támogatási csomagjának bejelentésekor a pénzügyminiszter elárulta, hogy az Egyesült Királyságban háztartások milliói kapnak majd energiaszámla-kedvezményt összesen 350 GBP értékben, ezzel enyhítve a megugró energiaszámlák okozta terhen. Októbertől 200 font pénzvisszatérítés lesz igényelhető az energiaszámlákból, és további 150 GBP adókedvezmény lesz elérhető a legtöbb angliai háztartás számára.

Ki az aki jogosult a 150 GBP önkormányzati adó-visszatérítésre?

Az önkormányzati adó (council tax) visszatérítés Angliában minden olyan háztartás számára elérhető lesz majd, amely az A, B, C vagy D council tax sávba tartozik – a kormány becslése szerint ez összesen az otthonok körülbelül 80%-át vagy körülbelül 15 millió háztartást jelent. Ha jogosultak vagyunk rá, akkor áprilistól közvetlenül a helyi önkormányzatok utalják majd ki a pénzt.

Hogyan tudom megigényelni?

Azok számára, akik Direct Debittel fizetnek, a helyi önkormányzatok a bankszámla adataik alapján 150 GBP egyszeri összeget írnak majd jóvá a számlájukon. Ha valaki nem direct debittel fizet, az önkormányzat külön dolgozza majd fel az igénylését.

Ha valaki nem jogosult az említett 150 fontos visszatérítésre, egyeztessen az önkormányzattal, hogy jogosult-e bármilyen más segítségre. Egyes háztartások kedvezményt kaphatnak, míg másoknak egyáltalán nem is kell adott esetben önkormányzati adót fizetniük. A diákok és egyes nyugdíjigénylők  például teljesen mentesülnek a fizetési kötelezettség alól. Az egyedülállók 25%, a diákkal együtt élő felnőttek pedig 50% kedvezményre jogosultak.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után