kamionsofőr eu uk

Boris Johnson három hónapos munkavállalási vízuma az európai kamionosok körében úgy tűnik, hogy nem örvend túl nagy népszerűségnek. Többen is reagáltak az EU területén dolgozó kamion sofőrök közül Nagy-Britannia ajánlatára.

kamionsofőr eu uk

A brit kormány vasárnapi nap folyamán bejelentette, hogy ideiglenes vízumot adnak ki 5000 külföldi kamionsofőrnek, válaszul a kamionsofőrök akut hiányára az országban, amely miatt a benzinkutak az ország nagy részén teljesen kiürültek és ami miatt mindenhol hatalmas sorok, és eszeveszett pánik üzemanyag vásárlás alakult ki.

A brit kormány által a kamionosoknak kínált vízum azonban csak december 24 -ig lenne érvényes, amire Jakub Pajka – egy lengyel kamionsofőr, aki a Brexit után lelépett az Egyesült Királyságból – azt reagálta, hogy nem elég hosszú idő ahhoz, hogy egyáltalán megérje.

Lengyelország fővárosában, Varsóban épp a teherautója volánja mögött ülve ezt mondta: „Hát köszi szépen, de nem, Miniszterelnök úr… Inkább nem élnék a lehetőséggel. Egyetlen sofőr sem akar csak három hónap miatt költözni, csak azért, hogy a britek könnyebben megszervezhessék a nyaralásukat.”

A többletpénz egyszerűen nem tudja ellensúlyozni a költözéssel járó nehézségeket, azt a veszélyt, amelyet a migránsok jelentenek, akik a teherautók csomagterében elbújva próbálnak átkelni a La Manche -csatornán, vagy a családtól való elszakadást – tette hozzá.

“Az Egyesült Királyságban megkereshető pénz nem kompenzálja a sofőröket minden veszélyes dologért, ami ott történhet velük” – mondta, utalva ezzel a Calais és Dunkirk kikötőiben történt verekedésekre a migránsokkal.

Varsó egy másik parkolójában Jacek Rembikowski, egy 60 éves kamionsofőr, aki immár 25 éves tapasztalattal rendelkezik szintén elmondta, hogy a Brexit némileg befolyásolta azt a döntését, hogy hazaköltözzön, miután hét éven át Nagy-Britanniában dolgozott. Ő azt mondta, hogy annak ellenére, hogy sok jó emléke van abból az időszakból, most semmi pénzért nem hagyná el Lengyelországot. Emellett elmondta azt is, hogy azért is ment el a Brexit után, mert túl nagy volt a bizonytalanság, hogy hogy fognak velük bánni a kilépés után, és hogy az iparágat mennyire fogja a feje tetejére állítani az új gazdasági helyzet.

Imran Mustafa nyolc évvel ezelőtt költözött Barcelonába Pakisztánból, és három éve kamionsofőrködik. Elmondta, hogy az Egyesült Királyság vízumajánlata túl rövid, és nem ad elegendő időt az Egyesült Királyság úthálózatának megismerésére.

„Ez egy ideiglenes vízum, és nagyon rövid időre szól. Manapság az embereknek nincs pénzük utazni. Senki sem akar három hónap miatt költözni. Elköltözhetnék, mivel egyedül élek, de más emberek, a franciák, németek, spanyolok, már most is sok pénzt keresnek, akkor miért költöznének három hónapra az Egyesült Királyságba csak ideiglenes vízummal?”     Forrás

„Az EU-s teherautó sofőrök nem jönnek vissza, hogy kihúzzák Angliát a sz*rból…”

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után