pánik üzemanyag vásárlás benzinkút

Egyre több kép és videó kering az interneten, amin jól látható, hogy mekkora méreteket kezd ölteni a pánik üzemanyag vásárlás a szigetország területén. Kígyózó kocsisorok, és kannákkal megrakodott csomagtartók… 

Elképesztő méreteket kezd ölteni a pánik üzemanyag vásárlás Angliában (képek, videók) 1

A hírek szerint volt olyan benzinkút is az országban, ahol egy ponton a várakozó kocsisor hossza kb 3 km-esre duzzadt. Természetesen rengetegen kritizálják azokat, akik ezt az öngerjesztő folyamatot táplálják azzal, hogy megpróbálnak tartalékot felhalmozni, és extra kannákat töltenek meg, nehogy később ne legyen üzemanyag, holott magából az üzemanyagból nincs hiány…

Elképesztő méreteket kezd ölteni a pánik üzemanyag vásárlás Angliában (képek, videók) 2

…sofőrökből, akik az üzemanyagot tehergépjárművek segítségével a benzinkutakhoz juttatják, na belőlük viszont van. Így hát hiába van üzemanyag, mondhatják sokan jogosan, ha a benzinkút üres. A vélemények ugyanakkor megoszlanak a pánik vásárlást illetően, hiszen ha nem így lenne, akkor nem állnának hatalmas kocsisorok a benzinkutaknál.

Elképesztő méreteket kezd ölteni a pánik üzemanyag vásárlás Angliában (képek, videók) 3

Csaknem 400 benzinkútnál vezettek már be 30 fontos korlátot (ez azt jelenti, hogy egy ember ennyiért tankolhat maximum) a “soha nem látott” igények kielégítésére.

A válság arra késztette a minisztereket, hogy fontolóra vegyék 5000 Nagy -Britannián kívüli sofőr behívását, hogy segítsenek a problémát orvosolni – annak ellenére, hogy a kormány korábban ragaszkodott ahhoz, hogy a hazai járművezetők képzésére támaszkodjon.

Elképesztő méreteket kezd ölteni a pánik üzemanyag vásárlás Angliában (képek, videók) 4

Ideiglenes vízumokat kínálnának az európai sofőröknek, így lehetővé téve számukra, hogy az Egyesült Királyságban dolgozhassanak. Ezzel próbálják kétségbeesetten megszüntetni a tehergépjármű sofőr hiányt. A becslések szerint durván 90-100 ezer sofőrre lenne szükség, hogy a probléma megszűnjön.

Elképesztő méreteket kezd ölteni a pánik üzemanyag vásárlás Angliában (képek, videók) 5

A BP brit kiskereskedelmi vezetője, Hanna Hofer a helyzetet a kabinetiroda múlt heti ülésén úgy jellemezte, hogy “rossz, nagyon rossz”.

Elképesztő méreteket kezd ölteni a pánik üzemanyag vásárlás Angliában (képek, videók) 6

Az Esso is jelezte nemrégiben, hogy a Tescoval közösen működtetett 200 benzinkútjuk közül néhányat szintén érint a tehergépkocsi vezető hiány.

Elképesztő méreteket kezd ölteni a pánik üzemanyag vásárlás Angliában (képek, videók) 7

Ahogyan azt mind a kormány, mind az iparág vezetői többször is megerősítették, nincs hiány magából az üzemanyagból, tehát jutna mindenkinek amúgy is. Egyszerűen csak nincs elég sofőr, aki eljuttassa az üzemanyagot a benzinkutak egy részéhez. A vicc azonban az, hogy az emberek pánikvásárlása miatt még tovább romolhat a helyzet, ha ez így megy tovább, vagyis ez egyfajta önbeteljesítő jóslatként fog működni, ha nem sikerül megfékezni a folyamatot.

Elképesztő méreteket kezd ölteni a pánik üzemanyag vásárlás Angliában (képek, videók) 8

A helyzetről részletesebben itt olvashatsz egy korábbi cikkünkben.

Elképesztő méreteket kezd ölteni a pánik üzemanyag vásárlás Angliában (képek, videók) 9

Ti mit gondoltok a pánik vásárlásról? Ellenzitek és elborzasztanak ezek a fotók és videók, vagy jobb azért tutira menni és előre bespájzolni kicsit?

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után