benzinkút üzemanyag válság

A legfrissebb értesülések szerint a szigetország területén, a nem autópályák mellett fekvő benzinkutaknak már több, mint 50%-a teljesen kiürült, durván két nap leforgása alatt, köszönhetően az országos méretű pánik üzemanyag vásárlás miatt.

benzinkút üzemanyag válság

A kormány már azt fontolgatja, hogy a katonaságot is behívja, hogy segítsenek az üzemanyag krízis megoldásában, elsősorban abban, hogy a tankerek segítségével juttassanak üzemanyagot az ország kiürült benzinkútjaihoz. Boris Johnson a hírek szerint hétfőn dönt arról, hogy küld-e katonákat a válság enyhítésére.

Az Üzemanyag Kiskereskedők Szövetsége nemrég arról számolt be hogy országos szinten egyre nagyobb a krízis, és már a BP olajóriás is arra figyelmeztetett, hogy benzinkútjainak közel egyharmada teljesen kiürült.

A kormány arra kérte az embereket, hogy ne álljanak sorba tankolni, ha csak nem muszáj, és ne pánikvásároljanak, mert pont ettől romlik tovább a helyzet. Azonban a kérés süket fülekre talált, ugyanis rengeteg benzinkútnál állnak óriási sorok, és sok benzinkútnál már maximalizálták azt is, hogy mennyi pénzért tankolhat egy személy, sőt, volt olyan hely is, ahol verekedés tört ki a sorban állás közben.

Brian Madderson, a PRA elnöke felfedte az egyik nemrég készített felmérésének eredményét. Hozzájuk tartozik az Egyesült Királyság 8000 benzinkútjának a túlnyomó többsége. „A benzinkutak amik a felmérésben részt vettek, lefedik szinte az összes, nem autópálya melletti kutat, és mint kiderült 50-90%-uk mostanra teljesen kiürült, és ahol még nem fogyott el az üzemanyag, ott is el fog hamarosan.” – mondta a BBC-nek.

Az egyik ilyen benzinkút vezetője például elmondta, hogy az előző heti forgalomhoz képest ezen a héten 500%-os volt a növekedés, ami rendkívüli. Korábban Grant Shapps, a közlekedési miniszter mindenkit felháborított, amikor egyik nyilatkozatában azt mondta, hogy az iparági vezetők felelősek a káoszért, annak ellenére, hogy a kormány korábban elismerte hogy nagy hiány van teherautó sofőrökből.

A miniszter elmondta, hogy volt egy találkozó, amelyre körülbelül 10 nappal ezelőtt került sor, egy magángyűlés, amelyen az egyik fuvarozó cég úgy döntött, hogy kiszivárogtatja a részleteket a médiának. Shapps szerint ez az egyik fő oka annak, hogy pánikvásárlás indult be és kifogyóban van az üzemanyag minden benzinkútnál az országban.

A kiszivárogtatást „felelőtlennek” nevezve Shapps a BBC Andrew Marr Show című műsorában ezt mondta: „A jó hír az, hogy rengeteg üzemanyag van. A rossz hír az, hogy ha mindenki ilyen ütemben folytatja a vásárlást, amikor nincs is rá szüksége, akkor továbbra is ekkora kocsisorokra lehet számítani. ”

Az RHA erre gyorsan visszavágott, rámutatva arra az apró részletre, hogy ügyvezető igazgatója, Rod McKenzie még csak nem is volt ott azon az ülésen, ahol a BP ügyvezetője megosztotta a rendelkezésre álló készletek mennyiségét.

Mindenesetre a terv az, hogy a kormány ideiglenesen megkönnyítené a külföldi teherautó sofőröknek, hogy az országban munkát tudjanak vállalni, és nagyjából 5,000 sofőrt hívnának be az országba plusz további 5,500 dolgozót a húsfeldolgozó üzemekbe. Ezt a húzást azonban sokan kritizálták, mondván hogy túl kevés és ráadásul már így is túl késő, ugyanis becslések szerint kb. 90 ezer teherautó sofőrre lenne szükség, hogy megoldódjon a probléma.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után