Újabb £1000-tal emelkedhetnek az energiaszámlák £3000-ra, akár már hónapokon belül Nagy-Britanniában 1

A háztartások energiaszámlái még tovább emelkedhetnek a szigetországban, miután a gázárak több mint 70%-kal emelkedtek az utóbbi pár hónap leforgása alatt, minden idők legmagasabb értékét elérve ezzel, köszönhetően az orosz-ukrán háborúnak és az azt övező egyre szélesebb körű gazdasági konfliktusnak.

Újabb £1000-tal emelkedhetnek az energiaszámlák £3000-ra, akár már hónapokon belül Nagy-Britanniában 3

Az árak mára több mint 20-szor magasabbak, mint két évvel ezelőtt, és hétfőn ismét tovább emelkedtek a múlt heti már eleve rekord magas értékekhez képest is. Ez valószínűleg a brit háztartások számára még az eddigieknél is magasabb energiaszámlákhoz vezethet. Pedig Április 1-től egy átlagos háztartás energiaszámlája már így is több mint 50%-kal, közel 2000 fontra emelkedett éves tekintetben.

Néhány hónapja, amikor a gáz ára még sokkal alacsonyabb szinten állt, a szakértők (már akkor) azt jósolták, hogy az árplafon körülbelül további 1000 fonttal több, mint 2900 fontra emelkedik majd októberben, amikor legközelebb módosítják, ha ez így megy tovább. Az említett óriási villany- és gázszámla emelés azonban hamarabb is bekövetkezhet, ha az iparági szabályozó Ofgem úgy dönt, hogy a piac nem tudja kezelni az óriási nyomást.

Mindeközben az olaj ára is 14 éves csúcsra szökött, miután Washington közölte, hogy tárgyalásokat folytat európai szövetségeseivel az orosz olajimport betiltásáról. Mindkét nyersanyag ára jelentősen megugrott azóta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte Ukrajna lerohanását. Az EU a tavalyi év első felében földgáz szükségleteinek mintegy 46%-át és olajának mintegy negyedét fedezte orosz importból.

Az európai és amerikai szankciók mindeddig nem célozták közvetlenül Oroszország energiaexportját annak következményeitől való félelem miatt. Az Egyesült Királyság kevésbé függ az orosz importtól, mint a kontinens számos másik országa, de az itteni árak általában ettől függetlenül követik az európai árakat… Szóval egyre inkább úgy tűnik, hogy a 2000 fontos éves energiaszámlákról rövidesen csak álmodozhatnak majd a Nagy-Britanniában élők, ha nem áll rövidesen helyre a világ rendje.

Mindeközben rohamosan emelkedik számos termék ára, a csirkehúsról például már azt rebesgetik, hogy hamarosan olyan drága lesz mint a marhahús és eközben a fish and chips boltok és egyéb sarki „csirkések” és gyorséttermek a történelem „legnagyobb válságával” néznek szembe, miután az ukrajnai háború miatt az étolaj készlet drasztikusan lecsökkent, és emiatt csirkések, fish and chips-ek és sarki hamburgeresek ezrei zárhatnak be Nagy-Britanniában rövid időn belül.

Emellett nem olyan rég azt is nyilvánosságra hozták, hogy ma mennyivel ér kevesebbet átlagosan a fizetésük a Nagy-Britanniában élőknek. A hivatalos adatok szerint az Egyesült Királyságban dolgozó munkavállalók reálbérük a legnagyobb csökkenését szenvedték el az elmúlt közel kilenc évben, amiről pedig itt olvashattok bővebben.    Forrás 

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után