£40,000 (18 millió Ft) értékben talált római kori érméket egy csapat Angliában, óriási szerencsével 1

Három fémdetektorral kincskereső útra indult barát heteket töltött táborozással Angliában és többek közt egy wiltshire-i mezőn is éjszakáztak, miközben kincsek után kutattak. Óriási szerencséjükre 161 római érmét találtak, amelyekről utóbb kiderült, hogy összesen durván 40,000 fontot érnek.

£40,000 (18 millió Ft) értékben talált római kori érméket egy csapat Angliában, óriási szerencsével 3

Egy számítástechnikai bolt tulajdonosa, Robert Abbot (53), egy asztalos Dave Allen (59) és Mick Rae (63) volt a három szerencsés fickó, akik a lhető legjobb helyen sátoroztak, ugyanis az érmékre közvetlenül a sátruk mellett bukkantak.

Az Essex területéről származó Robert a következőket mondta: „A reggeli befejezése után bekapcsoltam a gépemet – egy Minelab Equinox 800-at –, és alig hat lépésnyire a sátortól sétálva több sátorvasat és a felszín alatt egy érintetlen, késő római kori ezüst érmére bukkantam. Majd alig néhány pillanattal később találtam egy másikat is mellette.”

Mick Wiltshire-ből és Dave, szintén Essexből gyorsan csatlakozott a férfihez, hogy segítsenek neki átkutatni a környéket alaposabban aminek köszönhetően együtt összesen 161 ezüst érmét sikerült összegyűjteniük, amelyek kb. i.sz. 340-402 közöttiek lehetnek.

£40,000 (18 millió Ft) értékben talált római kori érméket egy csapat Angliában, óriási szerencsével 4

A kollekció értékét 40 000 GBP körülire becsülik, de amikor május 17-én árverésre bocsátják, akár ennél jóval többért is elkelhet majd.

Nigel Mills szakértő szerint a talált érmék – amelyeket akkor temethettek el, amikor Honorius császár kivonta erőit Nagy-Britanniából – kiváló állapotban vannak.

£40,000 (18 millió Ft) értékben talált római kori érméket egy csapat Angliában, óriási szerencsével 5

„Ironikus módon két héttel korábban pont ott sátoroztunk egy teljes héten keresztül, szintén kincsek után kutatva, de akkor a sátor mellett sosem kapcsoltuk be a detektort. Több, mint egy héten át észre sem vettük, hogy gyakorlatilag pont azon a kincsen sátrazunk, amit olyannyira próbálunk megtalálni. Várjuk nagyon az aukciót, de arról egyelőre fogalmunk sincs, mire költjük majd el a pénzt.” – mondta Robert.

A három férfinek együtt véve több, mint 90 évnyi „fémdetektoros kincskeresői tapasztalata” van. A British Museum megvizsgálta az érméket, és kettőt megőriz a saját gyűjteménye közt.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után