Mennyi magyar kapta meg a letelepedett státuszt Nagy-Britanniában, és mennyien költöztek haza 2020 óta 1

Június végéig összesen 154,100 magyar állampolgár kért állandó tartózkodási engedélyt, vagyis letelepedett státuszt, hogy továbbra is az Egyesült Királyságban maradhasson, a friss belügyminisztériumi adatok szerint.

Mennyi magyar kapta meg a letelepedett státuszt Nagy-Britanniában, és mennyien költöztek haza 2020 óta 3

A brit kormány emellett már több alkalommal is közölte, hogy indokolt esetben még elfogadja a határidőn túl benyújtott kérelmeket is. Az Egyesült Királyság hatóságai azt is elmondták, hogy a kérelem benyújtása az elbírálás előtti időszakban is garantálja az Egyesült Királyságban élő uniós polgároknak a Brexit előtt megszerzett jogaikat, még akkor is, ha a megállapított státusz iránti kérelmüket későn nyújtják be.

Mint az nem olyan rég kiderült, több százezer EU -s állampolgár és családtagjaik még mindig azt várják, hogy elbírálják a kérelmüket, hónapokkal a határidő lejárta után. Az európai uniós polgárok közül sokan vannak akik emiatt kénytelenek elhalasztani az Egyesült Királyságba költözéssel kapcsolatos terveiket, hogy szeretteikkel lehessenek, és sokak számára a munkavállalás is akadályba ütközik, mert a kérelmek feldolgozása ilyen lassan halad.

UK letelepedett státusz: meddig jó, és elveszíthetem-e

Egy másik érdekes adat, hogy 2020 -ban több magyar költözött vissza Magyarországra, mint amennyi elhagyta hazáját. Ez egyébként az adatok alapján követi a 2019 -es tendenciát – állította Kovács Marcell, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási és demográfiai statisztikai osztályának vezetője az InfoRádiónak.

Tavaly összesen 23 200 ember költözött vissza Magyarországra, miközben nagyjából 19 000 magyar – 2000 fővel kevesebb, mint egy évvel korábban – hagyta el az országot. Kovács Marcell hozzátette azt is, hogy véleménye szerint ennek a jelenségnek a fő okai a koronavírus járvány és az ebből eredő korlátozások voltak. Hogy mely országokból milyen arányban költöztek vissza az emberek, arról egyelőre pontos adatok még nincsenek.

A KSH adatai szerint a Magyarországról elköltözni szándékozók 70% -a 40 év alatti, és nagyjából 50%-uk még 30 évesnél is fiatalabb. Ezek az egyének jellemzően egyedülállóak, és külföldön szeretnének tanulni vagy dolgozni. Tavaly a legtöbb, az országot elhagyó magyar Ausztriát választotta új otthonának, míg a másik két leggyakoribb célállomás az Egyesült Királyság és Németország volt.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után