A Tesconak megnyílt az első kassza nélküli élelmiszerüzlete Londonban: csak összeszeded, ami kell és mehetsz is 1

A Tesco, az Egyesült Királyság legnagyobb szupermarketlánca megnyitotta első, pénztár nélküli üzletét a nagyközönség számára a londoni High Holborn területén.

A Tesconak megnyílt az első kassza nélküli élelmiszerüzlete Londonban: csak összeszeded, ami kell és mehetsz is 3

A Ken Murphy által irányított FTSE 100-as vállalat egyik szóvivője szerint a 2000 négyzetméteres üzletbe ellátogató emberek a Tesco mobilalkalmazással csak simán bejelentkeznek a fiókjukba, leveszik a polcokról a szükséges élelmiszereket, és már távozhatnak is anélkül, hogy fizikai bolti pénztárnál kellene sorban állniuk ahhoz, hogy fizessenek.

Ehelyett, amint a vásárlók kilépnek az üzletből, a Tesco élelmiszerbolt alkalmazásukhoz kapcsolt bankkártyára terhelik a vásárolt termékek után fizetendő összeget. Az üzletből való kilépés után néhány percen belül a vásárlók kapnak is erről egy nyugtát.

A boltban számtalan helyen elhelyezett kamera és a súlyérzékelők segítenek annak megállapításában, hogy az emberek  pontosan mit vásároltak, és segítik a kiskereskedőt a számla pontos végösszegének kiszámításában. A cég a Trigóval működik együtt, amely mesterséges intelligenciával működő termékeket gyárt a kiskereskedelmi üzletek számára.

A Tesconak megnyílt az első kassza nélküli élelmiszerüzlete Londonban: csak összeszeded, ami kell és mehetsz is 4

A Tesco ezzel az újítással csatlakozik a riválisokhoz olyan technológia új használatában, amelynek célja, hogy több fizetési lehetőséget biztosítson az ügyfeleknek, az Amazon idén már hat ilyen üzletet nyitott Londonban, az Aldi pedig most teszteli az elsőt Greenwichben.

Az új, GetGo névre hallgató üzlet csak pénztár nélküli fizetési opciót kínál, ebből kifolyólag a vásárlóknak rendelkezniük kell a Tesco mobilalkalmazással ahhoz, hogy vásárolni tudjanak az üzletben. A felújítás előtt a szupermarket lánc eme boltja már akkor is olyan üzlet volt, ahol az emberek önkiszolgáló kasszákat használtak, és ahol készpénzes fizetési lehetőség nem állt rendelkezésre.

Kevin Tindall, a Tesco Convenience ügyvezető igazgatója az Evening Standardnak elmondta: „A High Holborn-i üzletünk igazán népszerű az ügyfelek körében, akik ebédszünetben gyakran csak egy meal deal-ért ugranak be, vagy valami vacsorának valót vesznek a munkából hazafelé menet. Új, fizetési rendszerünk ezt még gyorsabbá és egyszerűbbé teszi számukra, a pénztáraknál elvesztegetett értékes időt takarítva meg ezzel számukra. ”

Tindall gyorsan hozzátette, hogy ez jelenleg ugyan csak egy egyboltos teszt, de ugyanakkor elmondta azt is, hogy: „Kíváncsian várjuk, hogy ügyfeleink hogyan reagálnak erre az újításra.” És utalt rá, hogy amennyiben beválik, további üzletekben is be fogják vezetni ezt a technológiát a jövőben.   Forrás

Megosztás