Közel 7000 fontra büntették a Ryanair egyik utasát, mert nem volt hajlandó megszakítani a videóhívását 1

A közismert fapados légitársaság, a Ryanair egyik utasát közel 7000 fontra (8000 euróra) büntették, ekkora kárt okozott ugyanis az a nő, aki szó szerint nem volt hajlandó megszakítani egy videóhívását, amelyet a Boeing 737-es repülőgépnek a kifutópályához való közeledése közben “csak azért is” tovább folytatott.

Közel 7000 fontra büntették a Ryanair egyik utasát, mert nem volt hajlandó megszakítani a videóhívását 3

“Hősünknek” a pénzbírság tetejébe számolnia kell azzal is, hogy felkerül a Ryanair fekete listájára, ami miatt elképzelhető, hogy soha többé nem repülhet velük. A szóban forgó járatnak a menetrend szerint május 11-én, 17.45-kor kellett volna felszállnia a milánói Malpensa repülőtérről. A Brindisibe induló gép fedélzetén azonban a többiek vesztére ott volt a történet főszereplője is.

A többi utas elmondása szerint a hölgy videóhívást folytatott és nem volt hajlandó letenni a telefont, és a nemzetközi előírásoknak megfelelően “repülőgép üzemmódba” átállítani a mobilját. Sőt, mindezek után még neki állt feljebb és dühét az utaskísérőkön vezette le, akik csak arra szerették volna megkérni, hogy tartsa tiszteletben a szabályokat – írta a Flightradar24.

A helyzet végül annyira eldurvult, hogy a Ryanair személyzete kénytelen volt a rendőrség embereinek a segítségét kérni, akik a helyszínre érkezve fogták és leszállították a nőt a gép fedélzetéről. Ennek folytán végül csak egy jó kétórás késéssel, tudott felszállni az FR3416-os járat.

Kíváncsian várjuk a véleményeket, hogy vajon ki, mit gondol az ilyesfajta viselkedésről, és hogy lehetett volna elkerülni, hogy ekkora bonyodalom kerekedjen abból, hogy egy személy egy egyszerű kérésnek nem hajlandó eleget tenni. Az utóbbi időben egyre gyakoribb a feszültség és a deviáns viselkedés a repülőgépeken utazás közben, amik késésekhez, de néha járattörlésekhez, és kényszerleszállásokhoz is vezetnek.

Nem olyan régen pont egy magyar utas kezdett el verekedni a Wizz Air egyik budapesti járatán. A férfi megtámadta az egyik utastársát, majd a személyzet egyik tagjának is nekiment. A repülőgép kapitánya a történtek miatt azonnali, soron kívüli leszállást rendelt el Egyiptom fővárosának repülőterére. A rendbontó utast a személyzetnek meg is kellett kötöznie, hogy nehogy másokat is megtámadjon.

Június közepén pedig kirúgták a Ryanair egyik vezető pilótáját szexuális zaklatás és „elfogadhatatlan viselkedés” miatt. Az Independent úgy tudja, hogy a múlt hónap végén névtelen panasz érkezett ellene helytelen viselkedéssel kapcsolatban, és ezt követően további nyolc másik női alkalmazottól érkezett bejelentés a férfi finoman szólva sem megfelelő viselkedése okán.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után