Magyar utas kezdett el verekedni a Wizz Air budapesti járatán – 18 órát késett a gép és le kellett miatta szállni 1

Nem kevesebb, mint 18 óra késéssel landolt Budapesten a Dzsiddából induló egyik Wizz Air járat, miután a gép egyik magyar állampolgárságú utasa megtámadta az egyik utastársát, majd a személyzet egyik tagjának is nekiment. 

Magyar utas kezdett el verekedni a Wizz Air budapesti járatán – 18 órát késett a gép és le kellett miatta szállni 3

Az angliai magyarok által is rendszeresen használt fapados légitársaság Dzsiddából Budapestre tartó járatának egyik magyar utasa valahol Kairó felett bántalmazni kezdte az egyik utastársát, majd ezt követően a személyzet egyik tagját is megütötte – olvasható a Budflyer Facebook-oldalán.

A repülőgép kapitánya a történtek miatt azonnali, soron kívüli leszállást rendelt el Egyiptom fővárosának repülőterére. A rendbontó utast a személyzetnek meg is kellett kötöznie, hogy nehogy másokat is megtámadjon, azonban csak több mint 2 órával a leszállást követően távolították el a gép fedélzetéről, és a járat addig nem folytathatta útját Budapest felé.

Mivel azonban a járat személyzetének munkaideje a végéhez közeledett, a repülőgép az újbóli felszállást követően Budapest helyett végül Larnaca irányába indult tovább. Cipruson a járaton utazó több, mint 200, nagyrészt külföldi állampolgárságú utast buszokkal szállították él Larnaca, illetve az onnan 50 kilométerre lévő Nicosia egyik szállodájába éjszakára.

A gép végül az eredetileg tervezett 11:30-as felszálláshoz képest 3 óra késéssel kezdte meg útját Budapestre, ahol 16:30 előtt nem sokkal ért földet. A három kontinensen átívelő utazás összesen 18 órás késéssel ért véget, köszönhetően a fedélzeten kialakult kaotikus helyzetnek.

A Wizz Air hivatalos válasza a járatán történt incidensre reagálva ez volt:

„A Wizz Air megerősíti, hogy a 2023. 02. 04-én Dzsiddából Budapestre tartó, W6 2296 számú járata Kairóban megszakította útját, miután a járat egyik utasa agresszív viselkedést tanúsított az egyik utas és a személyzet egyik tagjával szemben.

A személyzet a Wizz Air biztonsági protokolljának megfelelően járt el, majd miután megfékezték az agresszív utast, megszakítva útjukat Kairóban, átadták a helyi hatóságoknak. A Wizz Air az érintett utasoktól elnézést kér a késésért és az esetleges kellemetlenségért, de a légitársaság számára minden esetben az utasok, illetve a személyzet biztonsága az elsődleges, így a velük szemben elkövetett agresszió minden lehetséges formájával szemben zéró toleranciát alkalmaz, és mind a szóbeli, mint a tettleges agresszió ellen szigorúan fellép.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után