Kirúgták a Ryanair egyik vezető pilótáját szexuális zaklatás és „elfogadhatatlan viselkedés” miatt 1

A Ryanair elbocsátotta egyik vezető pilótáját, mert állítólag „számos fiatal női személyzettel és junior pilótával szemben tanúsított helytelen és elfogadhatatlan viselkedést”.

Kirúgták a Ryanair egyik vezető pilótáját szexuális zaklatás és „elfogadhatatlan viselkedés” miatt 3

Az 58 éves Aidan Murray 28 éve dolgozott az ír fapados légitársaságnál. 2020-ban a repülési műveletek legrangosabb és leghatékonyabb pozíciójára nevezték ki. Az Independent úgy tudja, hogy a múlt hónap végén névtelen panasz érkezett ellene helytelen viselkedéssel kapcsolatban, és ezt követően további nyolc másik női alkalmazottól érkezett bejelentés a férfi finoman szólva sem megfelelő viselkedése okán.

A vizsgálat feltárta, hogy Murray rendszeresen önkényesen változtatta meg a beosztást, hogy bizonyos női pilótákkal repülhessen együtt. Emellett többen is állítják, hogy nem megfelelő szöveges üzeneteket küldözgetett nekik. A pilóta elbocsátásáról kedd este született végleges döntést a lefolytatott vizsgálatok eredményeképp.

Murray úr állítólag olyan üzeneteket írt női kollégáinak, hogy „elképesztő jó tested van” vagy „fantasztikus a segged”. A Ryanair DAC, a légitársaság dublini székhelyű főegységének munkatársait a reggeli órákban üzenetben tájékoztatták a Mr. Murray magatartásával kapcsolatos vizsgálatról. Azt mondták nekik, hogy a vezető pilóta „megsértette a zaklatás elleni politikánkat”, mert „több női fiatal pilótával szemben ismétlődően helytelen és elfogadhatatlan viselkedést tanúsított”.

A belső közleményben ezt is hozzátették: „Eltökélt szándékunk, hogy minden emberünk biztonságos és kellemes környezetben végezhesse a munkáját. Arra kérünk mindenkit, hogy tartsa tiszteletben azoknak a bátor személyeknek a magánéletét és integritását, akik jelentkeztek, hogy segítsenek nekünk ebben a nyomozásban.”

A Ryanair szóvivője nyilvános nyilatkozatában azt mondta, hogy nem kíván többet hozzáfűzni a történtekhez. Az Independent megpróbálta felvenni a kapcsolatot Murray úrral, de ő egyelőre nem válaszolt.

A Ryanair üzleti magatartási és etikai kódexe kimondja: „A Ryanair által létrehozott munkakörnyezet elősegíti az egyenlő foglalkoztatási lehetőségeket, és tiltja a diszkriminatív gyakorlatokat, beleértve a (szexuális, fizikai vagy verbális) zaklatást is. A Ryanair arra ösztönzi azokat az embereket, akiknek aggodalmaik vannak feltételezett súlyos kötelességszegés vagy bármilyen valós vagy feltételezett jogsértés miatt, hogy büntetéstől vagy méltánytalan bánásmódtól való félelem nélkül jelentkezzenek és közöljék aggályaikat.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után