Több népszerű Nagy-Britanniából induló járatán is betiltotta az alkoholfogyasztást a Ryanair, egy jól ismert probléma miatt 1

A Ryanair fapados légitársaság a népszerű nyári üdülési célpontokra tartó járatain a gyakorta vállalhatatlanul viselkedő utasok miatt kénytelen volt meghozni azt a döntést, hogy út közben nincs több alkoholizálás, a balhék kialakulásának elkerülése végett.

Több népszerű Nagy-Britanniából induló járatán is betiltotta az alkoholfogyasztást a Ryanair, egy jól ismert probléma miatt 3

A „külföldre utazó britek” híresek arról, hogy a nyaralás ideje alatt szeretnek a kelleténél jóval többet fogyasztani, és Amszterdam városának önkormányzata a közelmúltban kampányt indított annak érdekében, hogy elriassza a brit látogatókat, akik azt tervezik, hogy piálni és hőbörögni menjenek oda. A részeg turisták azonban nem csak a nyaralóhelyeken jelentenek problémát, hanem már útközben is.

A légitársaság által a spanyolországi nyaralásukra készülő utasoknak küldött e-mail szerint a Ryanairrel az Egyesült Királyságból Alicantébe, Barcelonába, Ibizára, Malagába, Palmába és Tenerife déli részébe repülők szigorú szabályok bevezetésére számíthatnak az alkoholos üvegeknek a repülőgépre való felvitelére vonatkozóan. Ennek célja a mértéktelen piálás és az ezzel járó deviáns és másokat zavaró viselkedés visszaszorítására:

„A repülőtéri üzletekben vagy máshol vásárolt alkoholt gondosan be kell csomagolni egy megfelelő kézipoggyászba, amelyet a kapunál fel kell címkézni, majd ingyenesen a repülőgép rakterébe lehet elhelyezni, amennyiben elsőbbségi beszállást vásárolt, vagy van egy kis kézipoggyásza. Ha a táska nem alkalmas a raktérben való elhelyezésére (pl. műanyag zacskó), akkor az ügyfelek kötelesek az alkoholt az erre szolgáló szemetesbe kidobni. A beszállásnál lévő kapuknál alapos ellenőrzésre számíthat mindenki, és az antiszociális viselkedés jeleit mutató, vagy alkoholt eltitkolni próbáló ügyfeleket visszatérítés vagy kártérítés kérésének lehetősége nélkül eltiltják az utazástól.”

Több hírügynökség korábbi jelentései arra utaltak, hogy a légitársaság teljes tilalmat fog bevezetni a vámmentes alkoholos italok fedélzetére történő felvitelére.

A Ryanair azonban később kiadott egy közleményt, amelyben tisztázta, hogy a korábbi e-mail ellenére az alkoholnak nem kell a raktérben maradnia: „Nem „tiltjuk meg” vagy „kobozzuk el” a vámmentes alkoholt a beszállásnál. A Ryanair Általános Szerződési Feltételei szerint az utasok a vámmentes alkoholt felvihetik a fedélzetre, de nem fogyaszthatják el azt a repülés során.”

Ez tehát nem jelenti azt, hogy a vámmentes boltokban vett alkoholos italokat nem szabad felvinni a repülőgépre, viszont azokat a légitársaság munkatársai lezárható zacskókba rakják, amelyeket csak a megérkezés után lehet majd kibontani.

Az utóbbi időben számos olyan hír is érkezett, hogy egyes járatokon gondok akadtak egy ittas utas miatt, és volt olyan járat, aminek kényszerleszállást kellett végrehajtania amiatt, mert valaki túl sok alkoholt fogyasztott.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után