Koronavírus UK: aggasztó hírek a maszkviselés kapcsán és február óta nem volt ennyi a kórházba kerülő betegek száma 1

A legfrissebb értesülések szerint London polgármestere azt próbálja elérni, hogy az egész Egyesült Királyságban kötelező legyen a maszkok viselése a buszokon és a vonatokon. Eközben Angliában egyre romlik a helyzet, ugyanis emelkedik a kórházi ápolásra szorulók száma.

Koronavírus UK: aggasztó hírek a maszkviselés kapcsán és február óta nem volt ennyi a kórházba kerülő betegek száma 3

Sadiq Khan szerint ez egy „egyszerű és hatékony” lépés lenne, amelyet a kormány gond nélkül megléphet a Covid-19 fertőzöttek arányának a téli időszakban történő visszaszorítása érdekében. A Transport for London szolgáltatásait igénybe vevő utasoknak már most is kell maszkot viselniük, kivéve abban az esetben, ha valamilyen oknál fogva mentesülnek ez alól, különben fennáll a veszélye, hogy nem szállhatnak fel az adott tömegközlekedési eszközre.

Azonban ez a szabály nem a kormány utasítása, és nincs pénzbírság kiszabva annak, aki nem tartja be. Mivel az országban naponta átlagosan több mint 40 000 a megerősített koronavírus-esetek száma, Khan úr kijelentette, hogy ez a „halálos vírus nem múlt el”, és arra szólított fel minden londoni lakost, hogy adassák be a védőoltást a Covid és az influenza ellen egyaránt.

„A legrosszabb, amit tehetünk az az, hogy nem figyelünk kellően oda és alábecsüljük a kockázatot, amit ez a vírus jelent mindannyiunk számára. A helyzet annyira pengeélen táncol a fővárosban, hogy mindannyiunk közös együttműködése kell ahhoz, hogy megvédjük magunkat a szeretteinket és mindazokat a dolgokat, amiket annyira szeretünk és élvezünk ezen a télen. Épp ezért arra kérem az összes londoni ember, hogy adassa be a második vagy a harmadik oltást, ha teheti, és mindenki viseljen maszkot ahol csak tud, a kormányt pedig arra szeretném felszólítani, hogy tegye kötelezővé a maszkviselést az összes tömegközlekedésen, hogy minél előbb megállítsuk a vírus terjedését.” – mondta London polgármestere.

Két fontos bejelentés is történt a csütörtöki nap folyamán, ami az utazni vágyók számára érdekes és hasznos infó lehet a jövőre nézve…

A kormány egyelőre azonban nem hajlandó a B tervet életbe léptetni, annak ellenére sem, hogy a fertőzöttek száma, és most már a kórházi ápolásra szorulók száma is igen csak megemelkedett. Február óta most a legmagasabb a Covid-19 miatt kórházi ápolást igénylők aránya Angliában – derült ki a legfrissebb adatokból. Ezzel párhuzamosan sajnos a vírusban elhunytak száma is 16 százalékkal nőtt az előző héthez képest. Csütörtökön a vírusnak újabb 165 áldozata volt a szigetország területén, az elmúlt 24 órában pedig újabb 39,842 fertőzöttet regisztráltak.

Sir Patrick Vallance, a kormány tudományos főtanácsadója azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Királyság továbbra is a járvány „nagyon bizonytalan szakaszában” van. Neil Ferguson professzor, akinek kutatása nagyban hozzájárult a tavaly márciusi első lockdown elrendeléséhez, a következőket mondta: „Jelenleg az esetek száma éppen nem emelkedik tovább, de a kórházi ápolásra szorulók száma folyamatosan nő, bár viszonylag lassú ütemben. Végső soron ez egy politikai döntés lesz arról, hogy az NHS mivel tud még megbirkózni, de azért nem vagyunk ugyanabban a helyzetben, mint például egy évvel ezelőtt amikor nagyon gyorsan nőtt a kórházba kerülők száma.”    Forrás

Kiszivárgott egy jelentés az oltási útlevelekről Angliában

(Visited 1 times, 1 visits today)
Megosztás