Nincs jól a királynő: az orvosai még hosszabb pihenőre utasították 1

Orvosai azt tanácsolták a királynőnek, hogy még legalább két hétig pihenjen – közölte nemrégiben a Buckingham-palota. Ez egyben azt is jelenti, hogy ezalatt az idő alatt nem tesz semmilyen hivatalos látogatást sehova.

Nincs jól a királynő: az orvosai még hosszabb pihenőre utasították 3

Az uralkodó emiatt nem tud részt venni többek közt a november 13-i, szombati Festival of Remembrance megemlékezésen sem. Erzsébet királynőnek azonban az a „határozott szándéka”, hogy november 14-én már, az ország háborús halottainak tiszteletére rendezett megemlékezésen ő is részt vesz majd.

Ez a mostani fejlemény nem sokkal azt követően látott napvilágot, hogy a királynő múlt héten kórházban volt és vizsgálatokon esett át, sőt, bent is tartották éjszakára (bár hivatalosan a sajtónak azt mondták hogy egyszerűen csak így volt praktikus) és le kellett mondania a kétnapos észak-írországi utazását is.

A Buckingham-palota pénteki közleményében ez állt: „A legutóbbi tanácsuk nyomán, miszerint a királynőnek pihennie kell néhány napot, Őfelsége orvosai most azt tanácsolták, hogy még legalább a következő két hétben pihenjen tovább. Az orvosok azt tanácsolták, hogy Őfelsége ez idő alatt továbbra is elláthat könnyed, íróasztal mellett is elvégezhető feladatokat, de semmilyen hivatalos látogatást nem tehet.”

„Őfelsége sajnálja, hogy ez azt jelenti, hogy nem tud részt venni a november 13-i, szombati megemlékezésen. A királynőnek azonban továbbra is az a határozott szándéka, hogy november 14-én jelen legyen a Nemzeti Emlékünnepségen.”

Palotából származó hírforrások szerint a királynő egyébként „jó hangulatban van”, és úgy tudni, ma délután fel is vette videóra a COP26-ra szánt beszédét – amelyet a klímaváltozási csúcstalálkozón játszanak majd le, amelyen szintén nem tud megjelenni, így csak egy videóüzenetben fogja majd köszönteni a résztvevőket.

Őfelsége egészségi állapotáról pontos részletek nem hangzottak el, csak annyi, hogy jó a hangulata, bár a diszkréció a királyi család tagjainak egészségi állapotát illetően mindig is nagyon fontos volt számukra, de mindenesetre remélhetőleg nincs semmi komoly baja.    Forrás

Kiszivárgott, hogy pontosan mi fog történni, ha az angol királynő meghal

10 dolog, amit az angol királynő megtehet, de te nem

Megosztás