Kiderült, mennyibe kerülne, ha életbe lépne a „B terv” Angliában, és újra „hazaküldenének mindenkit” 1

Egy most kiszivárgott, a kormánynak készített jelentés szerint több milliárd fontos lyukat ütne a brit gazdaságon, ha újra kötelezővé tennék az otthonról való dolgozást a szigetország területén a kormány által egyre többet emlegetett „B terv” keretein belül.

Kiderült, mennyibe kerülne, ha életbe lépne a „B terv” Angliában, és újra „hazaküldenének mindenkit” 3

A tanulmány felfedte, hogy a cégeknek milyen széles skáláját érintené, és ezért érthető módon az iparági vezetők arról próbálják meggyőzni a kormányt, hogy ezt az eshetőséget minél nagyobb ívben kerüljék el, ha lehet. A miniszterek nagyon szeretnék Londont és más városokat „nyitva tartani”, hogy megakadályozzák a járványból való kilábalás „megfojtását”, és épp ezért most kézzel lábbal azon vannak, hogy mindenki vegye fel az oltást a Covid ellen, beleértve a harmadik oltásokat is, hogy „megerősítsék a nemzet védelmét” a koronavírus ellen.

Paul Scully miniszter így nyilatkozott a Standardnak: „Miközben karácsonyhoz közeledünk, semmi mást nem szeretnék jobban annál, mint azt látni, hogy a londoni kocsmák, színházak és üzletek virágzanak és tele vannak élettel. Ezért azt mondom mindenkinek, hogy oltsuk be magunkat, hogy nyitva tarthassuk ezt a fantasztikus várost. Ez nem csak önmagad megvédéséről szól, hanem London és a közös szabadságunk védelméről is.”

Eközben a pénzügyminisztérium egyik dokumentuma, amelyet valaki kiszivárogtatott a Politico London Playbooknak, a „B-terv” költségét 11–18 milliárd GBP közé helyezi, ha öt hónapig, március végéig lennének érvényben a benne foglalt korlátozások. Az elemzés ugyanakkor nem veszi figyelembe az oltási útlevelek potenciális előnyeit a fogyasztói bizalom növelését illetően, ami segíthetne néhány vállalkozásnak nyitva maradni.

A 18 milliárd font természetesen a legrosszabb forgatókönyv, és saját bevallása szerint is a kormány csak akkor rendelné el a „B tervet”, ha valószínűvé válna, hogy az NHS túlterhelődik rövid időn belül.

„Tudtuk, hogy a következő hónapok kihívásokkal teliek lesznek, ezért a múlt hónapban elkészítettük az őszi és téli tervünket. A B-terv biztosítja, hogy készen álljunk, ha cselekednünk kell, hogy elkerüljük a kórházi ápolásra szorulók számának fenntarthatatlan növekedését. A feltételezések nem tükrözik a kormány jelenlegi politikáját. Az adatok pedig jelenleg nem indokolják a B-terv bevezetésének szükségességét.” – nyilatkozta a téma kapcsán nemrégiben a kormány egyik szóvivője.

A Standard többször javasolta már az arcmaszkok ismételt kötelezővé tételét a tömegközlekedési eszközökön, és kiemelte azt is, hogy az oltási útlevelek hasznosak lennének a gazdaságilag károsabb korlátozások elkerülése érdekében.

John Dickie, a London First vezérigazgatója szerint a kormánynak „most kellene végrehajtania azokat az intézkedéseket, amelyek csak kicsit kényelmetlenek mindenki számára, mint például a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön és a zsúfolt helyeken, hogy a későbbiekben a lehető legnagyobb esélyünk legyen elkerülni a súlyosan káros korlátozásokat. Az otthoni munkavégzéshez való visszatérés rossz hatással lenne a termelékenységre, a tágabb értelemben vett londoni gazdaságra és sok ember mentális egészségére.”

Végezetül azt se felejtsük el, hogy London központját a sok Lockdown „szellemvárossá” változtatta, így sok vállalkozás a túlélésért küzdött…    Forrás

Ezt mondta ma a brit egészségügyi miniszter a karácsony és a járványhelyzet kapcsán

(Visited 1 times, 1 visits today)
Megosztás