london benzinkút kés

Egyre nagyobb a feszültség a benzinkutaknál szerte a szigetországban. Egy férfi már kést is rántott az egyik autósra, amikor az megpróbálta előrébb verekedni magát a sorban mások kárára, derült ki a szemtanúk elbeszéléseiből, de az incidens egy részéről még videó is készült.

london benzinkút kés

A kék Citroennel közlekedő autós a délkelet-londoni Wellingben lévő Shell kútnál próbált a kígyózó sorban előrébb evickélni (amire a britek egyébként amúgy is hírhedten allergiásak), amikor ezt egy másik sorban álló autós észrevette, és a kocsijából kiszállva, magából kikelve rontott rá a csalni próbáló Citroenesre.

A többi autós nem mert kiszállni a járművéből, hogy közbeavatkozzon, ami valamelyest érthető is, hisz a kocsijából kipattanó férfi egy kést szorongatott a kezében és dühödten magyarázott a másiknak, hogy menjen vissza hátra. A feszültség tovább fokozódott, amikor a Citroenes nekiment a kocsija előtt ordibáló fickónak, aki ettől ráesett a motorháztetőre.

A tolakodó férfi állítólag azt mondta, hogy már reggel 8 óta sorban állt hogy tankolni tudjon, de mire odaért elküldték, mondván, hogy elfogyott az üzemanyag. Ezt követően döntött úgy, hogy megpróbál egy másik töltőállomáshoz odaférkőzni, csak már nem volt kedve azt a sort is végigállni. A hétvége során rengeteg kútnál jelentették, hogy 5-6-szorosára emelkedett a forgalom, aminek köszönhetően volt olyan pillanat, amikor a nem autópálya mellett lévő benzinkutak 50-90%-a állt teljesen üresen.

A 29 éves Stefan Silva, aki egy kenti mérnök, azon autósok között volt, akik szemtanúi voltak a csetepaténak Wellingben. „A fickó tulajdonképpen tolakodni próbált. Ne szépítsük. A másik férfi pedig ordibálva rontott rá, és azt üvöltözte, hogy felszeleteli. Mindenki más ugyanolyan nyűgös volt de kivárták a sorukat… Ő miért nem bírta kivárni míg sorra kerül? A fickó eztán belerúgott a kocsiba, majd lekaratézta a visszapillantó tükrét.”

„Mindenki hasonló szituációban volt a sorban állók közt, de ez a pasas azt mondta, hogy ő már reggel 8 óta ott volt, és elküldték, hogy jöjjön vissza délután egyre, amikor a következő üzemanyag szállítmány megérkezik… Még mindig a kést szorongatta, amikor odahívtam magamhoz. Azt mondtam neki, hogy nem éri meg megkéselni valakit egy kis üzemanyag miatt. Szerencsére sikerült lenyugtatnom.” – mesélte Mr. Silva. A késes fickó a szemtanúk elmondása szerint ezt követően futva menekült el a helyszínről, a kocsiját hátrahagyva, majd visszajött érte és elhajtott.

Többen is riasztották a rendőrséget, de mire kiértek, a gyanúsított már elhagyta a helyszínt. A rendőrség szóvivője ezt mondta: „A rendőrök az incidens helyszínére érkezve egyik járművet sem találták ott. Személyi sérülés nem történt, és egyelőre a gyanúsítottakat sem sikerült azonosítani.”

Az utóbbi napokban érezhetően nő a feszültség, ami érthető is, hiszen országszerte emberek ezrei állnak órákon át a kutaknál, hogy üzemanyaghoz jussanak, miközben a pánikvásárlók közt vannak olyanok is, akik vizes flakonokba töltögetik a benzint… A késes incidens sem az első balhé volt a hétvége során a kutaknál. Korában verekedés alakult ki egy másik kútnál, amiről szintén készült felvétel.    Forrás