pánik üzemanyag vásárlás benzinkút vizes palack

Ezt lehet, hogy a legtöbb ember el se hinné, ha nem látná, de képek és videó is tanúsítja, hogy megtörtént… A hölgy vizes flakonokba raktározza az üzemanyagot, mert ez fogja őt megmenteni „a nyakunkon lévő ínséges idők” alatt.

pánik üzemanyag vásárlás benzinkút vizes palack

Ezzel valószínűleg sikerült egy mozdulattal egy teljesen új szintre emelnie a pánikvásárlásról alkotott képet, és véleményünket is. A legtöbben már lassan nem tudják, hogy sírjanak vagy nevessenek a jelenetet látva. A nőt a mögötte lévő kocsiban ülő emberek filmezték le, amint a vizes palackokat a kukába üríti, majd megtölti őket üzemanyaggal.

A jelenetet Cobham Services-nél vették fel az M25-ös egyik szakaszán. Már eleve az is kérdéseket vet fel, hogy mennyire jó ötlet rendkívül gyúlékony anyagok ilyen módon történő tárolása, a többi kérdésről nem is beszélve.

Az egyébként hatgyerekes apuka, a 44 éves Gavin Rabbitt tette közzé a videót az interneten, és azt mondta: „Egyszerűen nem hittem a szememnek. Nem gondoltam volna, hogy az emberi hülyeség ilyen méreteket ölthet. Pont ezek azok a dolgok, amik a jelenlegi problémát okozzák, és fokozzák. Az emberek olyan dolgokat töltenek fel üzemanyaggal, amelyeket nem kellene feltölteniük, és így senki más nem jut üzemanyaghoz mások ostobasága miatt. Nevetséges ez az egész…”

A férfi azt is hozzátette, hogy ők maguk is majd fél órát álltak sorba, és ezt követően látták ezt a felejthetetlen jelenetet, és akkor realizálták, hogy ilyen emberek miatt kell mindenkinek ennyit várakoznia akutak ezreinél.

A férfi az egyik fiával ült a kocsiban, és együtt nézték végig a rengeteg embert felháborító eseménysort. Ők egyébként úton voltak Aylesbury felé, és ezért álltak meg tankolni, de egy kicsit hosszabbra sikeredet a tankolás a tervezettnél. Elmondásuk szerint a nő már megtankolta a kocsiját, és ki is fizette, és ezt követően jött vissza a vizes palackokkal egy kis extra „benyáért”.

„Eredetileg egy üveget tett az autó hátuljába, majd kiöntötte belőle a vizet a kukába, és elkezdte feltölteni benzinnel. Én csak két flakont láttam megtölteni, de hogy utána megtöltött-e még pár másikat is, azt nem tudom. Ezek 1.5 literes palackok voltak, vagyis durván 3 liter benzint tett el pluszban, amivel nem igazán fog messzire jutni.” – tette hozzá Mr. Rabbitt.

Egyébként Angliában törvénybe ütközik, ha több mint 30 liter benzint tárolunk otthon, és azt is „megfelelő hordozható fém- vagy műanyagtartályban” kell tartani.

Természetesen nem ez az első eset, egyre többen vannak, akik extra kannákat visznek magukkal és töltik meg, és sajnos pont ez az amitől a helyzet egyre súlyosabbá kezd válni az egész országban. Ráadásul az a hír járja, hogy az EU-s teherautó sofőrök nem fognak visszajönni, hogy segítsenek Anglián, csak azért, mert hozzájuk vágnak egy ideiglenes vízumot, meg némi extra lóvét.     Forrás