Emberek milliói kaphatnak Angliában egy egyszeri pénzösszeget támogatásként a brit kormánytól 1

Rishi Sunak, brit pénzügyminiszter a hírek szerint azt fontolgatja mint lehetséges opciót, hogy egy egyszeri pénzösszeggel támogatná a megugró számlákkal és megélhetési költségekkel küszködő, szegényebb háztartásokat.

Emberek milliói kaphatnak Angliában egy egyszeri pénzösszeget támogatásként a brit kormánytól 3

A pénzügyminiszter állítólag most tárgyalásokat folytat Boris Johnsonnal és az energiaipari vezetőkkel, hogy valamilyen használható megoldást találjanak a megélhetési költségek válságára. A héten közzétett hivatalos adatok azt mutatták, hogy a bérek nem tudnak lépést tartani a megugró inflációval, amely jelenleg 30 éves csúcson van.

A háztartások büdzséjére számos nyomás nehezedik ami áprilisban még tovább fog fokozódni, amikor az adók tovább emelkednek, és a villanyszámlák több mint 50%-kal is emelkedhetnek. Egyre nagyobb nyomás nehezedik a kormányra, hogy segítsen, mert félő, hogy egyre több kiszolgáltatott helyzetben lévő ember kell hogy válasszon otthona fűtése és az élelmiszervásárlás között ezen a télen.

A The Sun szerint a Pénzügyminisztérium azt fontolgatja, hogy egy egyszeri készpénz összeget adna a legszegényebb háztartásoknak. Az újság szerint ez a járvány ideje alatt a nehéz anyagi helyzetben levő amerikaiaknak nyújtott Trump-típusú segély mintájára történhetne meg. Ez energiaszámlák áfacsökkentésénél jobb megoldásnak tekinthető, ami a pénzügyminiszter szerint inkább a segítségre nem szoruló gazdagabb háztartásoknak nyújtana több anyagi segítséget.

A Social Market Foundation (SMF) támogatta az ötletet, méltatva a konstrukció egyszerűségét. A vezető közgazdásza, Dr. Aveek Bhattacharya azzal érvelt, hogy a megélhetési költségek válságára a lehető legjobb válasz lehetne egy ilyen akár 500 GBP összegű egyszeri támogatás, mivel a háztartások úgy és arra költhetik el ezt a pénzt, ahogyan és amire csak akarják. Az SMF szerint azoknak a háztartásoknak, ahol senki sincs a magasabb adósávban (40%), egy kb 300 fontos összeget lehetne adni, míg azoknak a családoknak, akik Universal Creditet kapnak ezt az összeget további 200 fonttal lehetne megemelni.

Állítólag a kormány most egy sor lehetséges megoldást megvizsgál az energiaár plafon áprilisi felülvizsgálata előtt. A felvetett ötletek között szerepel az energiacégek számára történő hitelnyújtás és az energiaszámlák áfacsökkentése is.

A megemelkedett energiaszámlák mellett áprilisban ismét emelkedni fog az infláció is, és a szakértők azt jósolják, hogy a hétköznapi áruk és szolgáltatások ára átlagosan 6%-kal emelkedik majd. A legtöbb háztartásra emellett magasabb adók is várnak áprilistól, amikor az NI új emelése életbe lép.

Az SMF azt javasolta a kormánynak, hogy inkább, ha lehet az egyszeri pénzösszeg kifizetése mellett döntsön. A Joseph Rowntree Alapítvány, egy szegénységellenes jótékonysági szervezet szintén azonnali anyagi támogatást kért a kormánytól a rászorulók segítésére, ezzel megsegítve őket a következő hónapokban.

Egy pénzügyminisztériumi forrás azt mondta a The Sunnak, hogy a miniszterek olyan módszereket keresnek, amelyek segítségével rövid távon segíthetnék a háztartásokat – különösen azokat, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. Majd hozzátette: „Nincs könnyű vagy tökéletes módja ennek. Számos lehetőséget vizsgálunk, és mint mindig, folyamatosan felülvizsgáljuk az érvényes irányelveinket.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után