Szuper hír! Milliók éves fizetése nő mától több, mint 1000 fonttal Nagy-Britanniában 1

Dolgozók millióinak örömére a brit minimálbér (National Living Wage) óránként 8,91 fontról 9,50 fontra emelkedik április hónaptól. Ez 6,6% -os emelést jelent mindazok számára, akik 23 évesek vagy annál idősebbek és minimálbéres fizetésük van, így rengeteg angliai magyar fizetése is növekszik.

Szuper hír! Milliók éves fizetése nő mától több, mint 1000 fonttal Nagy-Britanniában 3

Idáig a minimálbéres fizetésen dolgozók óradíja 8,91 font volt – ami nagyjából megegyezik egy 16 000 fontos éves fizetéssel. Annak, aki heti 35 órát dolgozik átlagosan, ez az emelés, durván plusz 1074 fontot jelent majd évente adózás előtt, ami kb. 90 font pluszt jelent havi szinten.

Minimálbér Nagy-Britanniában 2022 áprilistól:
  • 23 éves kortól: £9.50
  • 21-22 éveseknek: £9.18
  • 18-20 éveseknek: £6.83
  • 16-17 éveseknek: £4.81
  • Gyakornoki fizetés: £4.81

A minimálbér emelésének mértékére vonatkozó javaslatot minden évben a Low Pay Commission (LPC) nevű független szervezet teszi. Nekik köszönhetően tehát áprilistól az országban élő emberek milliói kapnak egy egész kellemes kis fizetésemelést. Ez az új 9,50 fontos minimálbér az egyik legnagyobb éves emelkedés a 2008-as pénzügyi összeomlás óta.

Sajnos a bérek emelkedése ellenére az infláció gyors emelkedése, az energia árak növekedése és az NI emelkedése mind olyan tényezők, amik várhatóan tovább fogják emelni a megélhetés költségeit a közeljövőben a Nagy-Britanniában élők számára. Ettől függetlenül azért lehet, és kell is örülni annak, hogy ennyi ember fizetése emelkedik mostantól, méghozzá nem is olyan kicsit.

A brit kormányra mostanában minden oldalról igen nagy nyomás nehezedik, hogy segítsen az alacsony fizetésű alkalmazottaknak és a fiatalabb munkavállalóknak, mivel ők azok, akiket a Covid-járvány a leginkább sújtott. A munkáltatók gyakran attól tartanak, hogy a magasabb minimálbér magasabb munkanélküliséghez vezet, mivel kénytelenek lesznek elbocsátani egyes alkalmazottakat, hogy meg tudják adni a többieknek a fizetésemeléseket.

A Bank of England szakértői eközben arra figyelmezettek, hogy az Egyesült Királyság területén az infláció még idén elérheti vagy meg is haladhatja a 9% -ot is, emiatt az elemzők arra számítanak, hogy a banki kamatok tovább emelkedhetnek. A megélhetési költségek, az adók emelkedésének idei alakulásáról itt olvashattok bővebben.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után