Egy nagyon fontos különbség a Wizz Air és a Ryanair közt, amivel érdemes tisztában lenni, ha utazol 1

Érdemes tisztában lenni vele, hogy mire számíthatunk, ha az indulás előtt nem sokkal törlik a járatunkat, mert sokan mesélhetnének arról, milyen sokat számít, hogy ilyenkor hogy viselkedik a légitársaság, mit és mennyi segítséget nyújt az utasnak.

Egy nagyon fontos különbség a Wizz Air és a Ryanair közt, amivel érdemes tisztában lenni, ha utazol 3

Az utóbbi időben több okból is megnövekedett a járattörlések száma mind a két légitársaságnál, a Ryanairnél például az is közrejátszik, hogy a pilóták egy része sztrájkol, míg a Wizz Airnél meg a flotta egy részének a hajtóműveit kell ellenőrizni, és ennek köszönhetően esnek ki gépek a forgalomból a tervezettnél hosszabb időre, ami pedig szintén késésekhez vezet.

Ebben a cikkben arra fektetjük a hangsúlyt, hogy egy adott járat törlésekor az utasok számára milyen újraszervezési, átfoglalási opciókat nyújt az adott légitársaság. Ebben ugyanis elég lényeges különbség van.

A Wizz Airnél amennyiben egy járat törésre kerül előre egy hónapra, visszafelé pedig két hétre lehet másik járatra helyet foglalni, de csak a törölt járatéval azonos, vagy hasonló útvonalon. Viszont, hogy mi számít hasonlónak, azt a légitársaság dönti el és néha ez elég komoly gondokat tud okozni.

Például a rodoszi törölt járatunk esetében át lehetett foglalni online Krétára, de fordítva nem kínálta fel Rodoszt a rendszer, amikor a krétai járat került törlésre. Némi telefonálgatás, és kérdezősködés után nagy nehezen azért megoldották.

Ha egy járatot a legutolsó pillanatban törölnek, például személyzethiány, vagy az időjárási körülmények okán, akkor is ugyanez a helyet. Átfoglalás csak ugyanarra, vagy hasonló útvonalra lehetséges. Budapesti járat törlése esetén például Bécs és Debrecen számít hasonlónak.

A Ryanair rendszere ehhez képest sokkal barátibb. Az egyik legutóbbi ilyen esetnél azt kínálták fel, hogy előre és vissza is, bár csak két napig, de bármelyik járatukra át lehet foglalni, nem csak a törölt járatéval azonos, vagy hasonló irányra.

Ez kétségtelenül nagyon hasznos opció egy ilyen szituációban, amikor mondjuk egy nyaralást kell újratervezni, mert jóval távolabb érkezve is meg lehet menteni az adott utat, ha több célállomás közül választhatunk, például egy hosszabb vonatozással. Ez pedig sok országban meglehetősen olcsó, ha a regionális vonatokkal beérjük és többen utazunk együtt.

De, ha épp nem hazafelé tartunk amikor a járatunkat törlik, hanem indulunk valahová, és nem volt kőbe vésve a célunk sem a szállás, akkor akár azt is megtehetjük, hogy teljesen máshova utazunk. Például egy távolabbi, drágábban elérhető úticélra.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után