Fontos változást jelentett be a Ryanair és több ismert légitársaság az utazáshoz használható, és a gépre felvihető csomagok kapcsán 1

Az egyes légitársaságok sajátos szabályokkal rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy milyen tárgyakat vihetünk fel a gépre a kézipoggyászban, mekkora lehet a poggyász mérete és még az utasok által használt poggyász típusa sem mindegy.

Fontos változást jelentett be a Ryanair és több ismert légitársaság az utazáshoz használható, és a gépre felvihető csomagok kapcsán 3

Egyes nyaralóknak újra kell gondolniuk, hogy mibe pakolnak, mielőtt külföldre indulnának ezen a nyáron, mivel a légitársaságok, köztük a Ryanair, az easyJet és a BA frissítették a fedélzetre vihető poggyászokra vonatkozó szabályokat – írja a Birmingham Live. Bizonyos típusú táskákat ugyanis kitiltottak ezekről a járatokról.

Az ún. intelligens táskákat a repülőgépeken az utastérből és a raktérből is kitilthatják, légitársaságtól függően, különösen, ha az elemeket vagy akkumulátorokat nem távolítják el belőlük. Az intelligens táska beépített elektronikával rendelkezik, amely általában lehetővé teszi más eszközök töltését, csatlakozhatunk velük a Bluetooth-hoz és további hasznos funkcióik is vannak. Néhány még Wi-Fi hotspotként is működik. Pandora Sykes Twitter-felhasználó a Twitteren panaszkodott, miután problémákat tapasztalt az easyJet járatára való felszálláskor a repülőtéren.

“Vigyázzon mindenki, aki annyira ostoba, hogy az easyJettel akar repülni – a kapitány nem engedett felszállni a járatunkra, mert a feladott bőröndjeinken USB-portok (más néven “okostáskák”) vannak. Az EasyJet néhány hete csendben megváltoztatta általános szerződési feltételeit, anélkül, hogy erről tájékoztatta volna ügyfeleit. ”

Ryanair

A Ryanair lehetővé teszi az utasok számára, hogy kézipoggyászként okostáskát vigyenek fel a gépre. A lítium elemet azonban ki kell venni, mielőtt a táskát a felső szekrénybe helyeznénk. Az akkumulátornak pedig mindig veled kell maradnia. Az intelligens táska feladott poggyászként szállítható a raktérben, de csak amennyiben eltávolítja a lítium elemet, mielőtt leadná a táskát a pultnál vagy a kapunál. Ezután magával kell vinnie az akkumulátort a repülőre.

Azok az intelligens poggyászok, amelyekből a lítium akkumulátor nincs eltávolítva, nem megengedettek sem feladott sem kézipoggyászként. Arra is figyelmeztetik az utasokat, hogy ne menjenek át úgy a biztonsági ellenőrzésen, hogy az akksi vagy elem a zsebükben van.

British Airways

Ha az utas nem tudja azonnal eltávolítani a lítium akkumulátort az intelligens poggyászból, a British Airways szabályai szerint az intelligens táskát nem lehet felvenni a járatra. Ha könnyen eltávolíthatja a lítium akkumulátort, az intelligens táska a következő feltételekkel szállítható:

  • A lítium akkumulátor 100 Wh-ig bezárólag elfogadható szállításra.
  • Lítium akkumulátor 100-160 Wh-nál nagyobb teljesítményű akkumulátorok, jóváhagyásért tekintse meg a lítium akkumulátorok fejezetben található információkat.

Ha a lítium akkumulátor Wh besorolása meghaladja a 160 Wh-t, vagy a Wh besorolás nem határozható meg (pl. nincs jelölve az akkumulátor tokján), a lítium akkumulátor/power bank nem vihető fel a gépre.

Ha az intelligens poggyászt fel kell adni, és az a raktérben utazik, a lítium akkumulátort el kell távolítani, és a kabinban kell szállítani. Ha az intelligens táskát a kabinban kell vinni, akkor könnyen ki kell tudni venni a lítium akkumulátort, de az a táskában maradhat.

easyJet

Az EasyJet szabályai szerint biztonsági okokból a lítium akkumulátort ki kell venni az intelligens táskából. Tehát ha nem tudja kivenni a poggyászából, a légitársaság nem fogja felengedni a táskát a fedélzetre.

Ha az intelligens poggyászt fel kell adni és a raktérbe kell helyezni, akkor a táskaleadási területen le kell választania és ki kell vennie a lítium akkumulátort az intelligens poggyászból, és magával kell vinnie a kabinba. Ha az intelligens poggyászt az utastérben szeretné szállítani, le kell választani, és ki kell venni a lítium akkumulátort az intelligens poggyászból, de az a táskában maradhat.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után