Szigorítás jön a Wizz Air-nél - nekik is elegük lett a sok balhés, vállalhatatlan utasból 1

Az utóbbi évek során sajnos eléggé megemelkedett a szabálytalanul viselkedő utasok száma, sőt emellett az esetek súlyossága is az európai légi közlekedési ágazatban. Részeg utasok, szóbeli inzultus, verekedés, a fedélzeti személyzet kérésének figyelmen kívül hagyása, és még sorolhatnánk, és ezek mind mind egyre gyakrabban előforduló szabálytalanságok a járatokon. 

Szigorítás jön a Wizz Air-nél - nekik is elegük lett a sok balhés, vállalhatatlan utasból 3

A Wizz Air azonban egy nemrégiben közzétett közleményében közölte, hogy „lejárt a zűrös utasok ideje”. Az ismert fapados légitársaság a helyes magatartást szorgalmazza a repülőgépein, és ennek érdekében csatlakozott az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségének (EASA) Fly Right névre keresztelt kezdeményezéséhez.

Ezt a légitársaság azzal magyarázta, hogy a fedélzeten tartózkodó utasok és a személyzet biztonsága rendkívül fontos a cég számára. Ebből kifolyólag egyetértenek az EASA által kitűzött célokkal, amelyek röviden így foglalhatók össze:

  • szigorúbb jogszabályok,
  • a személyzet kiképzése,
  • fokozott biztonsági intézkedések,
  • az utasok edukálása

A kampány többek közt arra is figyelmezteti az utasokat, hogy legyenek udvariasak, türelmesek, működjenek együtt és ne veszítsék el a fejüket. De fontos az is, hogy az utasok tisztában legyenek azzal, hogy a szabályok megszegésének következményei vannak.

A Wizz Air biztonsági vezetője, Bódai Miklós azt nyilatkozta, hogy néhány változtatással a teljes légi közlekedési ágazatban növelhető lenne a biztonság, és ez meglehetősen fontos dolog lenne, ugyanis az elmúlt három évben igencsak megnövekedett a szabálytalanul viselkedő utasok száma és az esetek súlyossága.

Volt például olyan eset is, amikor éppen egy Wizz Air-járat utasa kezdett balhézni egy Dzsiddából Budapestre tartó járaton, ami miatt Kairóban a gépnek le kellett szállnia. Az illetőt ezt követően örökre ki is tiltották a légitársaság járatairól.

„Elengedhetetlen a kockázatok minimalizálása” – nyilatkozta John Franklin, az EASA biztonsági promócióért felelős vezetője, aki egyben a Fly Right kampányvezetője is.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után