A Met Office közzétette, mikor érkezik a meleg idő Angliába, és hogy lesz-e végül kánikula augusztus második felében 1

Anglia és Wales egyes részein a hét elején tapasztalható heves esőzések után az Egyesült Királyságban elhúzódó meleg időszak várható a hét második felében egészen a hét végéig a Met Office legfrissebb előrejelzése szerint.

A Met Office közzétette, mikor érkezik a meleg idő Angliába, és hogy lesz-e végül kánikula augusztus második felében 3

A hőmérséklet a következő napokban várhatóan emelkedni fog majd, a hét közepére sok helyen eléri majd a 25 fok környékét, sőt egyes területeken akár 30 fok fölötti hőmérsékletet is mérhetnek majd a meteorológiai intézet előrejelzése szerint, ahogy a meleg levegővel töltött légáramlat beborítja majd az országot, amit oly sokan várnak már az elmúlt hetek nagy esőzései után.

Az elmúlt néhány napban az Egyesült Királyságot ismét esőzések és zivatarok sújtották, a Met Office sárga időjárási figyelmeztetést adott ki vasárnap estére és hétfő reggelre. És bár a csapadékos időjárást várhatóan ezen a héten szárazabb és melegebb idő váltja fel, a meteorológiai intézet tiszta vizet öntött a pohárba, arra vonatkozólag, hogy az augusztus 26-tól 28-ig tartó hosszú hétvégén elhúzódó hőhullám várható-e az ország egyes részein vagy sem.

Szerdától várhatóan fokozatosan megnövekszik majd a hőmérséklet az Egyesült Királyságban, amit egy déli légáramlás eredményez, így a déli régió nagy részén 25 fok körüli hőmérsékletek lesznek. A Met Office szerint egyes területeken a hőmérő higanyszála 26-28C-ig is emelkedhet majd nap közben.

„A legtöbb helyen száraz napsütéses idő lesz, bár néhány régióban a köd és az alacsony felhőzet lassabb hőmérséklet emelkedést okozhat majd.” – nyilatkozta a Met Office egyik meteorológusa, majd hozzátette, hogy a legmelegebb idő pénteken és szombaton várható, a hőmérséklet több helyen 28-29 fokig, esetleg egyes területeken akár 30 fokig is emelkedhet.

Nyugat felől azonban továbbra is fennáll a heves esőzéseket és zivatarokat hozó csapadékosabb időjárási körülmények fenyegetése, ami sokak számára megzavarhatja az egyébként kellemes meleg körülményeket a most következő hétvégén.

A Met Office szerint nyugat felől hűvösebb, erősen felhős idő várható majd ezek után helyenként záporral. Vasárnap és a jövő hét elején a hőmérséklet várhatóan valamelyest visszább esik majd, bár az Egyesült Királyság déli felén van egy kis esély arra, hogy visszatérjen a melegebb idő, ha egy újabb adag meleg kontinentális levegő áramlik be a térségbe.

Az előrejelzések szerint az, hogy az augusztus hónap második felében, egészen a hónap végéig meleg idő lesz egyre inkább “valószínűtlennek” tűnik.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után