Boris Johnson lelépett Spanyolországba nyaralni az egész Nagy-Britanniát érintő krízis kellős közepén 1

A jelentések szerint Boris Johnson Marbellára repült nyaralni egy privát villába a Costa del Solon, miközben a szigetországban elég sok a megoldásra váró, égető probléma.

Boris Johnson lelépett Spanyolországba nyaralni az egész Nagy-Britanniát érintő krízis kellős közepén 3

A miniszterelnök úr összesen Öt napot tölt külföldön terhes feleségével, Carrie -vel és kisfiával, Wilffel – írta a Daily Mail. A Downing Street nem tagadta a hírt, hogy a miniszterelnök Spanyolországba utazott egy kicsit kikapcsolódni. Ez az első közös nyaralásuk, mióta tavaly Mustique -ba utaztak.

Magukat megnevezni nem kívánó kormányzati források vasárnap azt nyilatkozták a Sunnak, hogy Mr. Johnson meglehetősen „kimerült”, és ezért van szüksége a pár nap szünetre. A kritikusok természetesen azonnal ráharaptak a témára, és erősen bírálták a nyaralás időzítését, mondván hogy az emelkedő energiaárak, a növekvő infláció, és a teherautó sofőrök hiánya okozta nehézségek közepette lehet, hogy nem nyaralni kellene menni.

Kwasi Kwarteng vállalkozásokért felelős miniszter próbálta védeni a miniszterelnököt és a Times Radio-nak ezt nyilatkozta: „Azt hiszem, elment. Nem tudom pontosan, hogy hová, de azt elmondhatom, hogy rendszeresen tartom a kapcsolatot vele. Az ő elmúlt Másfél éve is nehéz volt, ugyanis majdnem életét vesztette a Covid miatt, édesanyja két-három hete veszítette el, és lehet, hogy most úgy döntött, hogy egy rövid szünetet tart. Úgy gondolom ez teljesen érthető a körülményeket tekintve. Azt nem tudom pontosan, hogy melyik nap utazott el.”

Egy spanyol rendőrségi forrás azt mondta a Sunday Mirrornak: „Hivatalosan ugyan nem tudjuk megerősíteni, de nem hivatalosan egy nagy luxusvillában tartózkodik Marbella és Benahavis határán.”

Miközben a miniszterelnök élvezi a napsütést, Kwasi Kwarteng miniszter komoly vitába keveredett az energiacégekkel, akik azt akarják elérni, hogy szüntessék meg az ársapkát, ami a Nagy-Britanniában élők számára a villanyszámlák drasztikus növekedését eredményezné. Az iparág vezetői arra figyelmeztettek, hogy a számlák alacsonyabb szinten tartása áprilisban meredek emelkedéshez vezet majd, és ez idő alatt ráadásul még több energiavállalat fog tönkremenni, ami pedig közvetetten szintén az adófizetők vállára helyez majd további extraköltségeket.

Mindeközben az év végére várhatóan 4% fölé is mehet az infláció, és ennek kapcsán Norman Lamont volt pénzügyminiszter arra sürgette a Bank of England-ot, hogy emelje a kamatokat, és a kormány pedig legyen óvatos a béremelésekkel. Ráadásul ezzel párhuzamosan az Universal Credit támogatást heti 20 fonttal csökkentették, ami az árak emelkedésével együtt sok millió családot hozhat nehéz helyzetbe idén télen.

A miniszterelnöknek több sikertelen nyaralási kísérlete is volt az utóbbi időben. Az egyik legutóbbi útját meg kellett szakítania, mert visszahívták Londonba az afganisztáni válsághelyzet miatt. Előtte pedig volt egy olyan kirándulása is, ahol a tengerből kellet kimenteni, mert elkezdett kisodródni a nyílt vízre.      Forrás

Nagyot fog emelkedni a minimálbér, milliók fizetése nő hamarosan Nagy-Britanniában

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után