Mától fontos változás Londonban, ami autósok millióit érinti Angliában (Ulez) 1
Crowd of people crossing the street at the pedestrian crosswalk in front of waiting red double decker bus near Oxford Circus.

Fontos változás lép érvénybe hétfőtől a brit fővárosban, ami rengeteg autóst fog érinteni. Az Ultra Low Emission Zone (Ultra Alacsony Károsanyag Kibocsátású Zóna) vagy más néven az ULEZ sokkal nagyobbra nő, és a brit főváros jóval nagyobb területét érinti mostantól.

Mától fontos változás Londonban, ami autósok millióit érinti Angliában (Ulez) 3

Azok a londoniak, illetve a Londonban autóval közlekedő személyek, akik régebbi járműveket vezetnek, 12,50 fontos díjat kell majd, hogy kifizessenek, mielőtt behajtanának az ULEZ övezetbe, vagy egy igen magas, 160 fontos bírsággal lesznek sújthatók. Az ULEZ övezet október 25 -től, hétfőtől bővül, északon egészen Enfieldig, délen Southwarkig, valamint keleten Newhamig és nyugaton Ealingig.

Fontosnak tartjuk, hogy az autósok naprakészek legyenek a londoni utakon történt legújabb változásokkal kapcsolatban, így igyekszünk megválaszolni az ULEZ bővítésével kapcsolatos összes felmerülő kérdést.

Mely területek lesznek érintettek?

Az ULEZ zóna a meglévő zóna nagyjából 18 -szorosára növekszik. A bővítés elér majd egészen a North és South Circular-ig, és magában foglalja majd Haringey, Hammersmith & Fulham, Tower Hamlets és Islington egészét is.

Mától fontos változás Londonban, ami autósok millióit érinti Angliában (Ulez) 4

Az ULEZ zóna korábban ugyanazt a területet fedte le, mint a dugó díj zóna (Congestion Charge zone). A zónába való belépésért minden egyes nap fizetni kell majd Karácsony napjának kivételével.

Mennyibe kerül az ULEZ zónába való belépés?

Az ULEZ zónába való belépéskor a járművezetőknek 12,50 font díjat kell fizetniük. Ha ezt valaki nem fizeti meg, 160 font bírságra számíthat. Ez a bírság 80 fontra csökken, ha 14 napon belül kifizetik. Az ULEZ zónát a fővárosban a légszennyezés és a károsanyag kibocsátás csökkentése érdekében bővítik Londonban.

Kiket érint?

Az ultra alacsony kibocsátású zóna az idősebb járművek vezetőit érinti. Az ULEZ leginkább a 2006 előtt nyilvántartásba vett benzines járművek és a 2015 előtt nyilvántartásba vett dízel járművek vezetőit érinti.

  • Ha valakinek a kocsija benzines és nem felel meg az Euro 4 szabványnak, vagy a dízelüzemű és nem felel meg az Euro 6 szabványoknak, akkor valószínűleg az ULEZ díjat ki kell fizetni.
  • A 2007 előtt nyilvántartásba vett motorkerékpárok és robogók tulajdonosainak többsége, vagy azoké, amelyek nem felelnek meg az Euro 3 szabványoknak, szintén ULEZ -díjat fognak fizetni.
  • Az elektromos autók vezetőit nem terheli az ULEZ -díj.
  • A benzin-elektromos hibridek tulajdonosainak meg kell felelniük az Euro 4 szabványoknak, míg a dízel-elektromos hibridek vezetőinek meg kell felelniük az Euro 6 szabványoknak, hogy ne kelljen fizetniük ULEZ díjat.

A díj különösen érinti a nagyobb járműveket, például a buszokat és teherautókat. A 3.5 tonnánál nagyobb járművek után várhatóan magasabb, 100 fontos napi díjat kell majd, hogy fizessenek.

A Transport for London bevezetett egy olyan rendszert, amely segíti az alacsony jövedelmű vagy fogyatékkal élő autósokat az új szabványnak megfelelő autó megvásárlásában. Ehhez Londonban lévő lakóhellyel kell rendelkezni, és valamilyen más támogatást már kapnunk kell. A támogatás 1 ezer fontot kínál nem megfelelő motorkerékpár vagy moped lecserélésére, és 2 ezer fontot nem megfelelő autó lecserélésére.

Na és hogyan befolyásolja az ULEZ a dugó díjat London belvárosában?

Bár több londonit terhel majd így az ULEZ zónába való belépéskor fizetendő díj, a dugó díj változatlan marad. Az idősebb járműveket vezető autósoknak további 15 font torlódási díjat kell fizetniük a London belvárosába való belépéskor. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egyes autósoknak 27,50 fontot kell majd fizetniük, hogy London központjába bemehessenek kocsival. Így hát érdemes ezt észben tartani, és osszátok meg az ismerősökkel is, hogy nehogy valaki azért fizessen bírságot, mert nem értesült a változásról.       Forrás

Megosztás