boris johnson minimálbér

Boris Johnson a legfrissebb értesülések szerint már heteken belül bejelentheti, hogy jelentősen megemeli a minimálbért Nagy-Britanniában, amivel az itt lakók, és köztük sok angliai magyar fizetése is emelkedni fog.

boris johnson minimálbér

Az emelés, ha a miniszterelnök jóváhagyja, azt jelentené, hogy mindenkinek az éves jövedelme aki 23 év feletti és minimálbéres fizetése van, nagyjából 5,7%-kal emelkedik majd áprilistól. Jelenleg az ebbe a kategóriába tartozó munkavállalók óradíja 8,91 font – ami nagyjából megegyezik egy 16 000 fontos éves fizetéssel.

Annak, aki heti 35 órát dolgozik átlagosan, ez az emelés durván plusz 928 fontot jelentene évente adózás előtt, ami kb. havi 77 font pluszt jelent havi szinten. A The Times értesülése szerint a miniszterelnök már csak hetekre van attól, hogy elfogadja és jóváhagyja a független tanácsadók eme javaslatát, vagyis hogy az új minimálbér £9.42 legyen óránként.

A minimálbér emelésének mértékére vonatkozó javaslatot minden évben a Low Pay Commission (LPC) nevű független szervezet teszi. Egy kormányzati hírforrás szerint Mr. Johnson, ahogy előtte más miniszterelnökök is, valószínűleg elfogadja majd a bizottság javaslatát. Ez pedig azt jelentené, hogy áprilistól az országban élő emberek milliói kapnának egy egész kellemes kis fizetésemelést.

Ez az új 9,42 fontos minimálbér a harmadik legnagyobb éves emelkedés lenne a 2008-as pénzügyi összeomlás óta. A mostani minimálbérről részletesebb információt itt találtok.

Nagyot fog emelkedni a minimálbér, milliók fizetése nő hamarosan Nagy-Britanniában 2

Tegnap megkérdezték Boris Johnsont az esetleges emelésről, de nyitva hagyta a kérdést, és azt reagálta az ITV -nek, hogy: „Meghallgatjuk, hogy mit javasol a Low Pay Commission, és meglátjuk, mire jutunk.”

Boris Johnson emellett a mai nap folyamán egy 1-3 ezer fontos prémiumot jelentett be a tehetséges matematika-, fizika és kémiatanárok ösztönzésére. „Az emelésen felül, ami azt jelenti, hogy minden tanár 30 000 fontos alapfizetéssel kezd, ma bejelentjük, hogy maximum 3000 fontos prémiumot adunk, a matematikát és a természettudományokat tanító tanároknak ezzel is ösztönözve őket. ” – mondta a miniszterelnök.  Forrás

Megosztás