5 embert találtak majdnem halálra fagyva egy hűtőkamionban az M25-ön Angliában 1

Öt embert találtak hipotermiás állapotban az M25-ösön egy hűtőkamion hátuljában. A feltételezések szerint nagy valószínűséggel mind az öten menekültek, akik életük kockáztatásával jutottak be a szigetország területére.

5 embert találtak majdnem halálra fagyva egy hűtőkamionban az M25-ön Angliában 3

Úgy tudni, még tegnap este 8 óra körül fedezték fel őket a 44 tonnás teherautó belsejében, az autópálya észak felé menő szakaszán a Heathrow repülőtér közelében. Miután rájuk találtak, a helyszínre érkező mentősök azonnal plédekbe csavarták őket, hogy próbálják melegen tartani őket amennyire csak lehet, majd a legközelebbi kórházba siettek velük.

Az incidens kapcsán letartóztattak egy 48 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy törvényt sértett azzal, hogy segített az illegális bevándorlóknak bejutni az Egyesült Királyság területére. Ő jelenleg is őrizetben van az egyik rendőrkapitányságon.

A tűzoltókat is kihívták a repülőtér 5-ös termináljához közel levő 15-ös lehajtóhoz, hogy hőkamerák segítségével nézzék át alaposan a kamion belsejét, hogy nehogy véletlenül valaki bent maradjon és halálra fagyjon. Végül aztán további potyautasokra nem bukkantak a teherautó rakománya közt.

5 embert találtak majdnem halálra fagyva egy hűtőkamionban az M25-ön Angliában 4

A helyi rendőrség egyik szóvivője azt mondta: „Surrey-i kollégáink hívták a Thames Valley Police-t, amikor arról értesültek, hogy öt embert találtak az M25-ösön egy hűtőkamionban. A Surrey-i rendőrség munkatársai megállították a teherautót, a Thames Valley Police pedig letartóztatott egy 48 éves férfit, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy illegálisan segített a menekülteknek belépni az Egyesült Királyságba. Ő továbbra is rendőrségi őrizetben van.”

A Belügyminisztérium legújabb adatai szerint idén októberben hatszor annyi illegális bevándorló lépett be az Egyesült Királyság területére, mint tavaly októberben. Az ONS legfrissebb statisztikái szerint júniusban összesen 86 000 menedékkérő élt az Egyesült Királyságban, és 2014 óta mindössze 27 000 menedékkérő kérelmét hagyták jóvá.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után