Brutális összegeket kaszálnak az emberkereskedők a csatornán át Angliába szállított migránsokért 1

A francia határőrség egyik magas beosztású embere nem olyan rég elárulta, hogy az embercsempészek elképesztő, közel £700,000-os összeget is kaszálhatnak egyetlen illegális fuvarral a csatornán keresztül.

Brutális összegeket kaszálnak az emberkereskedők a csatornán át Angliába szállított migránsokért 2

Az embercsempész bandák brutális összegeket kérnek el az elkeseredetten a másik partra átjutni vágyó migránsoktól. Sokszor £17,000-nál is többet kérnek el tőlük személyenként, hogy aztán a kis motorcsónakokban rettentő veszélyes körülmények közt átevickéljenek velük Anglia déli partjaira.

A még a többieknél is telhetetlenebb csempészek sokszor 40 embert is beszuszakolnak egy kis „hajóba”, ami gyakran sokkal inkább csak egy motorcsónak. Akkora haszonkulccsal dolgoznak, hogy ez az iparág, még a drogkereskedelemnél is jövedelmezőbb bevételi forrás.

Emberek ezrei kelnek át minden évben sikeresen az Egyesült Királyság és Franciaország határőrségének közös erőfeszítései ellenére. A brit Belügyminisztérium idén 51 millió fontot biztosított a francia hatóságoknak a határ biztosítására, ami ráadásul jóval több, mint a 2020 -ban erre fordított 30 millió font volt, azonban idén ennek ellenére rekordmennyiségű illegális bevándorló ért partot Angliában.

Laurent Hurst a francia rendőrség egyik vezető beosztású embere azt mondta nem olyan rég a The Sun magazinnak, hogy a bűnbandák továbbra is kockáztatni fognak, mert hatalmas nyereségre tehetnek szert nagyon rövid idő alatt.

„Jelenleg ebben a bizniszben több pénz van, mint a droggal való kereskedésben. Sokszor 30-40 embert is bepréselnek egy motorcsónakba, és elkérnek tőlük fejenként akár 20 ezer eurót is. Az közel 1 millió euró egy fuvarért, és ha nagylelkűek, akkor adnak egy-egy mentőmellényt is az utasoknak, hogy életben maradjanak ha valami baj történne.” – mondta.

Sokszor százakkal kelnek át egy nap alatt a durván 35 km széles csatornán. Néhány hete vol, hogy 600-nál is többen értek partot egy nap alatt. Idén csak Augusztusig már 12 592 emberről van megerősítve, hogy illegálisan léptek be az Egyesült Királyságba a Csatornán keresztül.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után