Új törvény Nagy-Britanniában, amivel még gyorsabban kitoloncolhatják a bevándorlókat, akiknek nincs joguk maradni 1

A belügyminiszter felhatalmazást kap vízumbüntetések kiszabására azoknak az országoknak, amelyek nem hajlandók visszavenni saját állampolgáraikat, akiknek nincs joguk tovább az Egyesült Királyságban tartózkodni, a Nationality and Borders Bill 2021. október 15-én, péntek bejelentett új reformjai értelmében.

Új törvény Nagy-Britanniában, amivel még gyorsabban kitoloncolhatják a bevándorlókat, akiknek nincs joguk maradni 3

Ezen új hatáskörök értelmében a belügyminiszter keményebben léphet fel a deportálásokkal és kitelepítésekkel kapcsolatosan a nem együttműködő országokkal szemben, a vízumok teljes felfüggesztésével, 190 font felár kivetésével az Egyesült Királyságba érkező kérelmekre vagy a vízumkezelési és elbírálási idő növelésével. Ezek a hatáskörök a jövőben segítenek majd más országokat arra ösztönözni, hogy működjenek szorosabban együtt a brit kormánnyal azok eltávolítása kapcsán, akiknek már nincs tovább joguk az országban tartózkodni.

A vízumbüntetések kiszabására vonatkozó új hatáskörök a kormány által az állampolgárságról és határokról szóló törvényjavaslathoz benyújtott új módosítások egyike, ugyanis a belügyminiszter egy tisztességes, de határozott bevándorlási rendszer létrehozására tett korábban ígéretet. Az elképzelés az, hogy ezek az új törvénymódosítások többek közt segítenek majd csökkenteni az országba beérkező illegális bevándorlók számát is, mert annak az országnak is több érdeke fog fűződni hozzá, hogy el se induljanak, ahonnan Nagy-Britanniába érkeznek.

Továbbá a külföldi bűnözőket is hamarabb eltávolíthatják majd az országból. A korai kitelepítési rendszer új változásai értelmében a külföldi származású bűnözőket mostantól már 12 hónappal a szabadságvesztésük lejárta előtt eltávolíthatják az országból, szemben az eddigi kilenc hónappal.

TomPursglove igazságügyi és illegális migráció elleni küzdelemért felelős miniszter a következőt nyilatkozta a téma kapcsán:

„Az új bevándorlási tervezet biztosítja a hosszú távú megoldást menekültügyi rendszerünk problémáira, és segítségével újabb lépést teszünk a kötelezettségvállalásunk teljesítésének irányába… Biztosítani fogjuk, hogy rendszerünk tisztességes legyen azokkal szemben, akik a szabályok szerint járnak el, de határozottan és keményen lépünk fel a külföldi bűnözők és a hazánkban illegálisan tartózkodók ellen.”     Forrás

További hivatalos ügyekkel kapcsolatos cikkek

Egyéb jogszabályokkal kapcsolatos cikkek

Megosztás