Újra 100 ezer a napi új Covid fertőzöttek száma, és emelkedik a kórházba kerülőké is Nagy-Britanniában 1

Az Egyesült Királyságban 98 204 újabb Covid-esetet és 165 Covid miatti halálesetet regisztráltak az elmúlt 24 óra során, miközben nőtt a vírussal fertőzött kórházi betegek száma is. 

Újra 100 ezer a napi új Covid fertőzöttek száma, és emelkedik a kórházba kerülőké is Nagy-Britanniában 3

Ugyan a szerdai 102 483-hoz képest a tegnap mért napi fertőzési szám csökkent, a Covid-19 vírussal fertőzött betegek kórházban ápoltak száma azonban továbbra is emelkedik – a legújabb frissítés szerint 16 975 emberről van szó, ami 215 fős növekedést mutat az előző naphoz képest, és zsinórban a 19. napja ismét a legmagasabb szám. 

A lélegeztetőgépen lévő Covid-betegek száma azonban nagyjából változatlan maradt. A legfrissebb adatok szerint szerdán 302 ember volt lélegeztetőgépen, ami 14-gyel kevesebb mint kedden. Londonban további 58 407 esetet jelentettek, így a főváros hétnapos fertőzési aránya 100 000 főre vetítve 648,8-ra emelkedett.

Újabb friss adatok szerint Angliában a 75 év felettiek Covid-19 kórházi felvételi aránya több mint egy éve a legmagasabb szintre ugrott. A becslések szerint az új vírusos megbetegedések száma is emelkedni fog az összes korcsoportban, minden régióban, és az egészségügyi vezetők figyelmeztetései szerint a számok várhatóan tovább fognak emelkedni.

Angliában a Covid-19-ben szenvedő kórházi betegek felvételi aránya mindkét legidősebb korcsoportban, a 75 és 84 év közöttiek, valamint a 85 év felettiek esetében most a legmagasabb 2021. január közepe óta, amikor a vírus második hulláma a csúcson volt. A 85 év feletti Covidosok aránya a múlt héten 178,3 volt 100 000 főre vetítve, az előző heti 137-ről, míg a 75 és 84 év közöttieknél az arány a múlt heti 59,8-ról emelkedett 74,3 -ra.

Az Egészségbiztonsági Ügynökség (Health Security Agency, HSA) szerint a többi korcsoportban alacsonyabbak voltak az arányok, bár mindegyik hétről hétre emelkedik. Angliában a Covid-19 vírus miatti kórházi felvételi arány 17,9/100 000 volt, ami a 14,1-ről emelkedett ismét tovább, és a legmagasabb érték a 2022. január közepe óta.

Dr. Susan Hopkins, a HSA főorvosa azt mondta, hogy a számok „mindannyiunkat emlékeztetnek arra, hogy a járványnak még nincs vége”. Hozzátette: „Tovább nőtt a kórházi felvételek és a Covid-19-es esetek száma, és úgy tűnik további növekedésre számíthatunk, mielőtt csökkenést tapasztalnánk. A védőoltás a kulcsa annak, hogy biztonságban maradjunk a súlyos betegségektől, és létfontosságú, hogy mindenki megkapja az összes ajánlott adagot.”

„Zsúfolt vagy zárt térben a maszk viselése, lehetőség szerint a benti helyett a kinti társasági élet és a megfelelő kézhigiénia betartása szintén hozzájárul a Covid-19 terjedésének csökkenéséhez. Aki tünetekkel vagy pozitív teszttel rendelkezik, amennyire csak lehetséges, korlátozza a másokkal való érintkezést.”

A HSA becslése szerint az 50 év felettiek körében tapasztalt megbetegedések aránya idén január elején tapasztalt szintre kúszott vissza, amikor az eredeti Omicron-változat okozta hullám csúcsán jártunk. A fertőzések jelenlegi megugrását az Omicron BA.2 variánsa okozza, amely a vírusnak egy új gyorsabban terjedő formája.

A HSA szerint azonban más tényezők is közrejátszhatnak a számok növekedésében, hiszen nőtt a közösségi élet, többet kapcsolódunk személyesen és a  kormány által megszabott korlátozásokat is megszüntették”.    Forrás  Szerző: Válóczi Andrea

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után