Ettől a héttől jön a 4. Covid oltás Nagy-Britanniában: már durván 5 millió ember van a listán 1

Az NHS nemrégiben bejelentette, hogy Angliában több millió embernek kerül felajánlásra a negyedik Covid elleni oltás ettől a héttől. Eddig úgy tudni első körben durván 5 millió embernek ajánlják fel fokozatosan az újabb emlékeztető oltást.

Ettől a héttől jön a 4. Covid oltás Nagy-Britanniában: már durván 5 millió ember van a listán 3

Az újabb adag Covid-oltást legelőször a gondozóotthonok lakói, a 75 év felettiek, valamint a 12 év feletti immunszupprimált személyek kaphatják majd meg. Várhatóan így körülbelül ötmillió ember kaphatja majd meg a az újabb adag oltást, és körülbelül 600 000 embert értesítenek majd ezen a héten, hogy lehet jönni felvenni az újabb adag vakcinát.

Sajid Javid, brit egészségügyi miniszter a következőket mondta: „Fenomenális oltási programunk számtalan életet mentett már meg, és olyan védőfalat építettünk fel általa, amely lehetővé tette számunkra, hogy megtanuljunk együtt élni a Coviddal. Az oltási program eddigi hatalmas sikerét követően most a 75 év felettieknek és a legsebezhetőbbeknek egy tavaszi emlékeztető oltást kínálunk fel, hogy megerősítsük a vírus elleni védelmüket.”

Az emberekkel elkezdjük felvenni a kapcsolatot, és amikor rájuk kerül a sor, miután megkapták a meghívót, a National Booking System-en keresztül online vagy az NHS 119-es telefonszámán foglalhatnak majd időpontot. A helyi NHS-csapatok a gondozóotthonokban is be tudják majd adni az oltást azoknak akik kérik.

Az NHS vezérigazgatója, Amanda Pritchard ezt nyilatkozta: „Az NHS Covid-19 elleni oltási programja nem állt le az emberek koronavírus elleni védelmére irányuló erőfeszítéseiben – a legsebezhetőbb emberek közül körülbelül ötmillióan lesznek jogosultak tavaszi újabb dózisra, és holnaptól el is kezdjük beadni, hogy az arra jogosultak, minél magasabb fokú védelmet élvezzenek.”

„Emberek millióit védtük meg munkatársaink erőfeszítéseinek köszönhetően, akiket önkéntesek is segítettek. Nem kell külön kapcsolatba lépni az NHS-szel – amikor valaki jogosult lesz az újabb adag oltásra, felvesszük vele a kapcsolatot, hogy időpontot foglalhasson az ország több száz oltási helyének egyikére.”

Az újabb emlékeztető oltásra jogosult felnőttek a Pfizer vagy a Moderna vakcinát kapják, a 12 és 18 év közötti jogosultak pedig mindenképp a Pfizer vakcinát.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után