Újabb balhé a Ryanairnél: egy családdal 165 font pótdíjat fizettettek ki a becsekkolásért, amit azt mondtak, visszaadnak és most mégsem 1

Egy család komoly vitába keveredett a Ryanairrel, miután a légitársaság azt állította, hogy „kicsekkolták magukat”, és nem hajlandó visszatéríteni a 165 GBP-os „becsekkolási” díjukat.

Újabb balhé a Ryanairnél: egy családdal 165 font pótdíjat fizettettek ki a becsekkolásért, amit azt mondtak, visszaadnak és most mégsem 3

Damian Lloyd, a walesi Neath-ből, azt mondja, hogy már egy hónappal azelőtt becsekkolta a járatra az egész családját, hogy Gran Canariára elindultak volna, és kinyomtatott beszállókártyákkal érkezett meg a repülőtérre. Amikor azonban nem sikerült beolvasni a vonalkódokat, a Ryanair személyzete azt mondta, hogy valószínűleg „számítógéphiba” okozhatja a problémát, és arra kérték őket, hogy fizessenek az új beszállókártyákért, de azt mondták nekik, hogy nem kell aggódni mert később visszaigényelhetik a pénzt.

A légitársaság azonban most azt állítja, hogy a család valójában „kicsekkolta” magát az internetes felületen, és ezért nem hajlandók fizetni – írja a BBC. Lloyd úr tagadja ezt, és mivel egyik fél sem hátrált meg, a Ryanair egy vitarendezéssel foglalkozó céget ajánlott a probléma megoldására.

Mr. Lloyd még júliusban 10 napos nyaralást foglalt le magának, feleségének és két lányának. Az 50 éves férfi rendszeresen utazik, és azt mondta, hogy korábban soha nem volt gondja a Ryanair extra díjaival, és boldogan fizetett többet azért, hogy helyet foglaljon a gépen. Amikor azonban a beszállókártyákat nem tudta beolvasni a gép, „teljesen ledöbbent”. A Ryanair egyik alkalmazottja, aki a check-in pultnál dolgozott, szintén tanácstalan volt.

Ránézett a számítógépre, és megjelent a nevünk és az ülésszámunk. De valamiért [a beszállókártyákat] nem fogadta be a rendszer. „Nem tudta, miért” – magyarázta Mr. Lloyd. Mivel kora reggeli járat volt, az alkalmazott nem tudta felhívni a Ryanair ügyfélszolgálatát, mivel az még addigra nem nyitott ki.

Mr. Lloydnak azt mondták, hogy az utasok beszállókártya nélkül nem szállhatnak fel a járatra, ezért vagy fizetnek az új beszállókártyákért, vagy megvárják, amíg az ügyfélszolgálat kinyit, de akkor lekésik a járatukat. Mivel három nappal később lett volna csak másik elérhető járat, Lloyd úr úgy döntött, hogy kifizeti az új beszállókártyák díját – ami összesen 165 font volt.

Azt mondta, hogy a Check-in pultnál lévő alkalmazott azt mondta, hogy számítógéphiba lehet, és azt mondta neki, hogy visszaigényelheti a pénzt. Amikor azonban ezt megpróbálta megtenni, azt mondták neki, hogy a probléma nem a légitársaság számítógépes rendszerének a hibája volt. Kezdetben a légitársaság azt állította, hogy Lloyd úr nem igazolta személyazonosságát, de aztán végül beismerték, hogy ez „nem így van”.

Ezek után a légitársaság arra hivatkozott, hogy egy nappal a repülés előtt a család kicsekkolt az internetes felületen keresztül. Mr. Lloyd tagadja ezt az állítását és azt mondja, nem emlékszik arra, hogy a becsekkolás után újra felkereste volna a Ryanair weboldalát.

„Ha elkövettem ezt a hibát, felteszem a kezem és fizetek, de megvoltak a beszállókártyák” – mondta.

A légitársaság az AviationADR-hez, egy független légitársasági vitarendezési szervhez irányította Lloydot és családját, mivel vitájukat egymás közt nem sikerült megoldani.

A Ryanair szóvivője a BBC-nek ezt mondta: „[A család] július 22-én megszüntette a bejelentkezést a webhelyen, és figyelmen kívül hagyta a felugró ablakot, amely figyelmeztette őket, hogy újra be kell csekkolniuk, és új beszállókártyákat kell kérniük.” Majd hozzátette, hogy ezért a családtól jogosan kérték el az extra összeget az új beszállókártyák kiállításáért.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után