Nem engedtek felszállni egy mozgássérült utast a Ryanair egyik angliai járatára, méghozzá egy sokakat felháborító indokkal 1

Egy férfit nem engedtek fel a közismert fapados légitársaság egyik járatára, miután a Ryanair személyzete közölte vele, hogy a kerekesszéke túl nagy. Ian St John, aki hét éve bénult le gerincrák miatt, már öt órával az indulás előtt megérkezett a repülőtérre szombaton a Corkból Liverpoolba tartó járathoz.

Nem engedtek felszállni egy mozgássérült utast a Ryanair egyik angliai járatára, méghozzá egy sokakat felháborító indokkal 3

A 45 éves férfi azt mondta, hogy a repülőjegyek lefoglalásakor elküldte a légitársaságnak a kerekesszéke pontos méreteit. Ám amikor Mr. St John megérkezett a kapuhoz a beszállás előtt, a Swissport repülőtér munkatársai közölték vele, hogy tolószéke túl nagy, és hogy kénytelen lesz egy másik járattal utazni.

“Azzal, hogy nem mondták el, hogy nem utazhatok, egészen addig, amíg ki nem értem a repülőtérre, a Ryanair gyakorlatilag elitézte, hogy ott rekedtem” – mondta az Echo-nak. „A szívem nagyon hevesen kezdett dobogni – rosszul lettem, amikor felfogtam, hogy mi vár rám.”

„A repülőtér kellős közepén elsírtam magam. A Swissport személyzetét, akik nagyon rendesek voltak és próbáltak feljuttatnia járatra, nagyon felzaklatták a történtek. Már öt órával az indulás előtt a repülőtéren voltam, és a Ryanair végig csak várakoztatott. Soha nem voltam tanúja ehhez hasonló diszkriminációnak.”

A Ryanair azt állítja, hogy soha nem küldték el nekik a kerekesszék méreteit, Mr. St John pedig azt állítja, hogy soha nem kapott ezzel kapcsolatban e-maileket.

„Tolószékesként utazni fáradságos, és aprólékosnak kell lenni. Nem folytattam volna a repülőjegyek lefoglalását, ha nem lettem volna biztos abban, hogy minden rendben” – mondta.

Mr. St John, egy profi golfozó és épp az EDGA golfeseményre utazott volna a Formby Hallba. De kénytelen volt lemondani és ezzel elveszíteni a világranglista-pontokat.

„Nagyon vártam a meccset, a Ryanair pedig ezzel a húzásával teljesen elszúrta az egészet. 2023-ban ilyesfajta hátrányos megkülönböztetéssel szembesülni egyszerűen elképesztő.”

A Ryanair így reagált: „Ez az utas, aki szeptember 2-án, szombaton Corkból Liverpoolba utazott volna, úgy döntött, hogy nem repül, miután a corki repülőtér földi személyzete tájékoztatta, hogy a kerekesszéke méretei meghaladják a Ryanair repülőgépén szállítható maximális méretet.”

„Ez az utas pénteken (szeptember 1-én) kapott egy elektronikus űrlapot, amely egyértelműen feltüntette a Ryanair repülőgépek fedélzetén szállítható mobilitási eszközök maximális méretét és tömegét, de sajnálatos módon a megengedett maximális méreteket meghaladó méretű kerekesszékkel érkezett a corki repülőtérre. Így sajnos nem tudtuk azt felengedni a járatunkra.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után