A Ryanair megszünteti az egyik Anglia és Magyarország közti járatát, emellett több mint 350 járatukat törölték egy hónap alatt 1

A Ryanair novembertől két budapesti útvonalát is megszünteti. Az ír fapados légitársaság eredetileg a téli szezonra hirdette meg ezeket az útvonalakat, és elég sokáig működtette is őket sikeresen. Ennek a sorozatnak azonban most vége szakad.

A Ryanair megszünteti az egyik Anglia és Magyarország közti járatát, emellett több mint 350 járatukat törölték egy hónap alatt 3

Az egyik útvonal, amit a Ryanair most megszüntet, az a Budapest és Göteborg közötti járat, a másik, pedig az angliai East Midlands repülőtér és a magyar főváros közötti. A Ryanair volt az egyetlen, amely erre a brit repülőtérre rendszeresen közlekedő járatot üzemeltetett. Ami a svéd várost illeti, számukra különösen fájdalmas hír lehet ez, főleg miután a Wizz Air is „dobta” a várost a palettájáról.

Alig egy éve még mindkét fapados légitársaságnak volt járata a városba. Az Okosutas oldala szerint viszonylag ritka jelenség, hogy a Ryanair egy-két hónapon belül több útvonalat teljesen töröljön. Ez inkább a magyar fapados Wizz Airre jellemző gyakorlat. A Ryanair korábban a teljes téli időszakra árult jegyeket East Midlandsbe és Göteborgba is.

Nyilvánvalóan ez egy más helyzet, mint amikor konkrét útvonalakat például Bournemouth, Poznan és Rimini irányába megszüntetnek a nyár végén és majd csak tavasszal teszik őket újra elérhetővé – teszi hozzá Okosutas. Arra azonban még van esély, hogy ezek az útvonalak később visszatérjenek: október környékén megtudjuk, amikor az ír fapados meghirdeti a 2024-es nyári menetrendet.

Eközben az Egyesült Királyságban meghibásodott a légiforgalmi irányító rendszer ami hatalmas fennakadást okozott, ami miatt összesen 1600 járatot töröltek az elmúlt napok folyamán.

A Ryanair becslése szerint 63 ezer utasukat érintették a Nagy-Britannia repterein tapasztalható fennakadások. A problémát az okozta, hogy a NATS légiforgalmi irányító rendszerek meghibásodtak és át kellett állniuk a repülési tervek manuális feldolgozására. Ráadásul pont a lehető legrosszabbkor jött a rendszer meghibásodása. Az augusztusi munkaszüneti napokon, az év egyik legforgalmasabb időszakában következett be.

A Ryanair azonban még így is minden idők legerősebb hónapját zárta. Összesen 18,9 millió utast szállított augusztusban, ami 11%-kal több, mint amennyit 2022 augusztusában. A fapados légitársaság az erős forgalom ellenére felemelte a hangját a meghibásodott NATS rendszerrel kapcsolatosan.

Véleményüket a Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség is osztotta, mely szerint a kártérítésre vonatkozó költségeket nem csak a légitársaságoknak kellene viselniük ilyen esetekben. Szerintük a mostani fennakadásról egyik légitársaság sem tehetett és igazságtalan, hogy a légiforgalmi irányító rendszer üzemeltetőinek egyetlen fityinget sem kell fizetniük a történtek után.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után