Tömegesen válnak munkaképtelenné a fiatalok a mentális egészségi állapotuk miatt Nagy-Britanniában 1

Egy nemrégiben végzett kutatás szerint a húszas éveik elején járó emberek nagyobb valószínűséggel nem dolgoznak rossz egészségi állapot miatt, mint a 40-es éveik elején járó emberek.

Tömegesen válnak munkaképtelenné a fiatalok a mentális egészségi állapotuk miatt Nagy-Britanniában 3

Ez “gyökeresen eltér” a múltbéli eredményektől, mondta a Resolution Foundation szóvivője, amikor még az volt a normális, hogy minél idősebb volt valaki, annál valószínűbb volt, hogy betegség miatt nem dolgozott. A hivatalos adatok szerint azonban a fiatalok körében a rossz mentális egészségi állapot egyre gyakoribb. Ez hátráltathatja az oktatásukat, és nagyobb valószínűséggel vezethet alacsonyabb fizetésű állásokhoz vagy munkanélküliséghez – olvasható a jelentésben.

2023-ban minden 20. fiatal (5%) volt gazdaságilag inaktív az egészségi állapota miatt. A jelentés szerint a fiatalok mentális egészségi állapota jelenleg a legrosszabb a vizsgált korcsoportok közül – ez rengeteget változott a két évtizeddel ezelőtti állapothoz képest, amikor náluk volt a legalacsonyabb a mentális zavarok előfordulásának gyakorisága.

2021/2022-ben a 18 és 24 év közötti fiatalok 34%-a számolt be valamilyen mentális zavar tüneteiről, például depresszióról, szorongásról vagy bipoláris zavarról. 2000-ben ez az arány még 24% volt. Sajnálatos módon 2021 és 2022 között több mint félmillió 18 és 24 év közötti korú személynek írtak fel antidepresszánst.

Louise Murphy, a Resolution Foundation vezető közgazdásza elmondta, hogy a felsőoktatásban gyakrabban fordítanak figyelmet a mentális egészségre, de “ami a leginkább aggodalomra ad okot, az az, amikor a rossz mentális egészség rossz oktatási eredményekkel párosul”.

“A rossz mentális egészség gazdasági következményei a legsúlyosabbak azok számára, akik nem járnak egyetemre, mivel minden harmadik, gyakori mentális zavarral küzdő, egyetemet nem végzett fiatal jelenleg nem dolgozik” – mondta.

A tanulmány kimutatta, hogy a fiatal nők rosszabbul járnak, és másfélszer nagyobb valószínűséggel tapasztalnak rossz mentális egészségi állapotot, mint a fiatal férfiak (41%, szemben a 26%-kal). A kutatás azt is megállapította, hogy a 18-24 éves korosztály 79%-a, akik rossz egészségi állapotuk miatt “nem dolgoznak”, csak érettségivel vagy annál alacsonyabb szintű végzettséggel rendelkeznek. A korcsoportba tartozó összes embert vizsgálva ez az arány 34%.

Ha a 11 és 14 év közötti gyermekek lelki egészsége rossz, háromszor nagyobb valószínűséggel nem mennek át 5 tárgyból, köztük angolból és a matematikából, mint az egészséges gyerekek.

A Resolution Foundation, amely az alacsony és közepes jövedelműek jobb életszínvonaláért kampányol, jobb mentálhigiénés támogatást szorgalmaz a főiskolákon és a hatodik osztályt elvégzettek körében. A kutatást a Resolution Foundation készítette, de az Egészségügyi Alapítvány finanszírozza – egy jótékonysági szervezet, amely azt állítja, hogy célja a jobb egészség és ellátás megteremtése.

Az Egészségügyi Alapítvány igazgatója, Jo Bibby azt mondta, hogy az egészség építőkövei olyan dolgok, mint a “jó foglalkoztatás és oktatás”, és “kormánytól függetlenül pártokon átívelő fellépésre” van szükség ahhoz, hogy megállítsák egy rossz mentális egészség miatt “elveszett generáció” létrejöttét.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után