A Ryanair figyelmeztetett, hogy hamarosan tovább emeli az árakat, és nem is olyan kicsit 1

A Ryanair vezére azt mondta, hogy az utasoknak magasabb viteldíjakkal kell szembenézniük ezen a nyáron, mivel az új Boeing repülőgépeket késve szállítják csak le. Michael O’Leary vezérigazgató elmondta, hogy a repülőgépek késedelmes leszállítása korlátozza a rendelkezésre álló ülőhelyek számát.

A Ryanair figyelmeztetett, hogy hamarosan tovább emeli az árakat, és nem is olyan kicsit 3

O’Leary azt mondta, hogy a Ryanair jegyárai akár 10%-kal is drágulhatnak ezen a nyáron. A Ryanair abban reménykedik, hogy némi kártérítést kapnak, de most leginkább a repülőgépek leszállítására összpontosítanak – tette hozzá O’Leary.

Elmondta, hogy 57 darab Boeing 737 Max 8200-as leszállítása márciusig esedékes, de a cég szerint csak 40-45 érkezik meg időben a nyári szezonra. A Boeinget egy januári incidens óta vizsgálják, amikor az egyik repülőgépének egy darabja szó szerint elszállt egy utasszállítón repülés közben. Az Alaska Airline utasszállító járata nem szenvedett súlyos sérüléseket, de kényszerleszállásra kényszerült.

Komoly aggodalmak merültek fel az új Boeing repülőgépek minőségellenőrzésével kapcsolatban, ami a gyártási sebesség jelentős lassulását idézte elő. O’Leary szerint az üzemanyagon megtakarított költségek azt jelentenék, hogy a Ryanair viteldíj növekedése nem lesz olyan meredek, mint a 2023-ban tapasztalt 17%-os emelkedés.

Néhány más légitársaság is kapacitáskorlátokkal küzd, amiért a repülőgépek nem állnak rendelkezésre megfelelő számban – tette hozzá. A Pratt & Whitney hajtóművekkel kapcsolatos problémája például számos olyan Airbus gépet hátráltat, amelyet más légitársaságok, például a Wizz Air használnak.

O’Leary úr azt mondta újságíróknak, hogy ezen a nyáron Európa-szerte „magasabb viteldíjakra lehet majd számítani”. A Ryanair eredeti előrejelzése a 2025. március végéig tartó évre az volt, hogy 205 millió utast szállít majd, szemben az előző 12 hónap 183,5 milliójával.

A cég dublini központjában nyilatkozva O’Leary azt mondta: “Kevesebb repülőgéppel talán 200 millió utasra kell csökkentenünk ezt a 205 milliós becslésünket. Ha a kapacitás növekedne, szerintem a viteldíjak csökkennének” – tette hozzá.

Lucy Coutts, a JM Finn befektetési igazgatója a BBC Today című műsorában ezt mondta: “A Ryanair egy fapados légitársaság, így a durván 10%-os várható emelése kicsit magasabb az átlagosnál (3-7%), de ez azért van, mert alacsonyabb alap jegyárról indul.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után