Hatalmas a hiány, ezért most a fizetésen felül egy 1000 fontos egyszeri összeget is felajánlanak pár munkakörben ösztönző jelleggel az új dolgozóknak Nagy-Britanniában 1

Egy 1000 font összegű egyszeri kifizetés és az angliai gyermekgondozók ismertségének növelését célzó átfogó kampány is részét képezik a kormány azon terveinek, hogy több dolgozót csábítsanak át néhány olyan munkakörbe, amiből igen nagy a hiány jelenleg.

Hatalmas a hiány, ezért most a fizetésen felül egy 1000 fontos egyszeri összeget is felajánlanak pár munkakörben ösztönző jelleggel az új dolgozóknak Nagy-Britanniában 3

Több ezer plusz bölcsődei dolgozóra valamint gyermekfelügyelőre és óvónőre van szükség Nagy-Britanniában, hiszen megkezdődik a finanszírozott óraszám bővítése. Az Oktatási Minisztérium (DfE) szerint már több mint 100 000 dolgozó szülő regisztrált az áprilisi bevezetésre, akiknek kicsi gyerekük van.

A jótékonysági szervezetek azonban azt mondják, hogy a kampány „túl késői próbálkozás” ahhoz, hogy segítsen. 2025 szeptemberétől a dolgozó szülők minden óvodás gyermek után kilenc hónapos kortól kezdve 30 órás gyermekfelügyeletet vehetnek igénybe.

Az ajánlat pont egy olyan időszakban érkezett, amikor a gyermekgondozók száma csökken, főként a gyermekgondozóknak a szakmából való kilépése miatt, bár a gyermekfelügyeleti férőhelyek száma egyelőre viszonylag stabil. A Nesta agytröszt becslése szerint mintegy 27 500 fiatal szakemberre lesz szükség a helyek iránti várhatóan növekvő kereslet kielégítéséhez, ami a jelenlegi munkaerő 8%-os bővülését jelenti.

A toborzási kampány kiemeli a fiatal szakemberek munkájának fontosságát, és emellett egy 1000 GBP-os adómentes pénzösszeget is tartalmaz, amelyet 20 helyi önkormányzat területén próbálnak ki, akár 3000 új alkalmazott vagy a szakmába visszatérő alkalmazott ösztönzésére.

Az Early Years Alliance vezérigazgatója, Neil Leitch reméli, hogy ez felhívja a figyelmet a pici gyerekekkel foglalkozó alkalmazottak / oktatók fantasztikus munkájára, de hozzátette: “Nevetséges már a feltételezés is, amely szerint ez a kampány önmagában elegendő lehet a pedagógusok számának időben történő növeléséhez, hogy megfeleljen a növekvő keresletnek.” És ezen felül nem tesz eleget az új és a meglévő munkatársak hosszú távú megtartásához.

Az alacsony fizetés és a korlátozott szakmai előmenetel is az alkalmazottak távozásának fő okai közé tartozik. A területen dolgozók egy része szerint a bölcsikben és ovikban dolgozókat és gyermekfelügyelőket “megdicsőült bébiszittereknek” tekintik, nem pedig tanároknak – és a fizetés nem tükrözi az általuk végzett munkát.

Összességében azonban a pici gyerekekkel foglalkozó pedagógusok, gyermekfelügyelők száma 4%-kal nőtt 2022 és 2023 között, 334 400-ról 347 300-ra, és mára visszatért a járvány előtti szintre, ami mindenképp pozitív, de önmagában még kevés.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után