Több, mint 5 millió család kerül mától „energia szegénységbe” Nagy-Britanniában 1

Bizonyára sokan azt gondolják most, hogy ez április bolondja kellene, hogy legyen, de sajnos nem az. A rezsiköltségek sok millió ember számára emelkednek mától meredeken a szigetországban, ugyanis az energia árplafon rekordszintre emelkedik.

Több, mint 5 millió család kerül mától „energia szegénységbe” Nagy-Britanniában 3

A jótékonysági szervezetek arra figyelmeztettek, hogy április 1-től további mintegy 2,5 millió háztartás kerül úgynevezett „energia-stresszbe”. Az energia-stressz vagy üzemanyag-stressz vagy üzemanyag-szegénység (fuel poverty) azt jelenti, hogy egy háztartás teljes költségvetésének több mint 10%-át kénytelen az energiaszámlákra költeni.

A Resolution Foundation szervezet szerint ez a szám Angliában szinte egyik napról a másikra megduplázódott 2,5-ről ötmillióra.

A Citizens Advice vezérigazgatója, Dame Clare Moriarty kijelentette: „Az energiaárak felső határának emelkedése potenciálisan romboló hatású lesz országszerte emberek és családok milliói számára. A kormány eddig bejelentett támogatásai pedig egyszerűen nem elegek azoknak, akiket a leginkább érint. A régóta várt áremelések megérkeztével sokkal több ember szembesül majd olyan borzasztó nehéz döntésekkel, amelyeket a szakértők már jó előre megjósoltak.”

A megélhetési költségek válsága április 1-től sajnos fokozódik a szigetországban, ugyanis a háztartások számára a valaha volt legnagyobb mértékű energia ár emelés érkezik meg. A számlák egy átlag család számára 54 százalékkal, azaz majdnem 700 fonttal, évi nagyjából 2000 fontra nőnek. Hogy milyen módokon tudsz könnyíteni a terheken illetve támogatásokat igénybe venni, arról itt olvashatsz bővebben.

Sajnos az utóbbi időben olyan hírek is napvilágot láttak, hogy A brit energiaszolgáltatók rengeteg embernek még az árplafon emelkedésénél is többel növelik az energiaszámláit. A Money Saving Expert alapítója, Martin Lewis szerint “aggasztó” azon vállalatok cégpolitikája, amely rengeteg ember számára még az áprilisi 54%-os növekedésen túl is emeli a direct debit díját. Erről egy korábbi cikkünkben itt olvashatsz bővebben.

Ami viszont további aggodalomra ad okot, az az, hogy az orosz-ukrán háború miatt a gáz ára teljesen elszállt, ami miatt a szakértők azt jósolják, hogy az árplafon körülbelül további kb. 1000 fonttal fog tovább emelkedni októberben nagyjából 2900 font környékére, amikor majd legközelebb módosítják. Az említett újabb óriási villany- és gázszámla emelés azonban még hamarabb is bekövetkezhet, ha az iparági szabályozó Ofgem úgy dönt, hogy a piac nem tudja kezelni az óriási nyomást.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után