Rengetegen támogatnák a CSAK az oltatlanok számára bevezetett Lockdown-t Nagy-Britanniában 1

Egy nemrég készült közvélemény-kutatás eredményei szerint a Nagy-Britanniában élő felnőttek csaknem fele támogatná egy országos lockdown bevezetését decembertől csak azok számára, akik nem kaptak legalább két Covid-19 elleni védőoltást.

Rengetegen támogatnák a CSAK az oltatlanok számára bevezetett Lockdown-t Nagy-Britanniában 3

A Savanta ComRes adatai szerint a megkérdezett felnőttek durván 45 százaléka támogatja a szelektív lockdown bevezetését, míg 32 százalék az, aki ezzel szemben ellenzi az intézkedést. Az oltatlanok országos szintű korlátozását a 18-34 év közöttiek (39 százaléka) és – nem meglepő módon – a még egyáltalán nem beoltottak (67 százaléka) ellenezné. A fent említett lockdown támogatottsága az 55 év felettiek (55 százalék) és a kormánypárti szavazók (52 százalék) körében volt a legmagasabb.

Sokan támogatják azt az elképzelést is, hogy a kormány csökkentse a várakozási időt az oltás második adagja és a harmadik „emlékeztető” oltás között, amit az eddig megkérdezett emberek 46 százaléka támogat. A válaszadók közül minden hatodik ellenezte ezt a javaslatot.

Az eredményeket kommentálva Chris Hopkins, a Savanta ComRes politikai kutatási igazgatója a következőket mondta: „Annak ellenére, hogy az Egyesült Királyság kormánya már többször is hangsúlyozta, hogy mindenáron el akarja kerülni a további koronavírus-korlátozásokat, Európa-szerte olyan hírek érkeznek, amelyeket egyesek drasztikus ösztönzőnek tartanak.”

„És mivel a britek közül elég sokan az elmúlt 18 hónapban folyamatosan támogatták a szigorúbb korlátozásokat és az oltást ösztönző intézkedéseket, nem meglepő, hogy a szavazásunk során ilyen jelentős arányban voksoltak a csak oltatlanok számára bevezetendő lockdown lehetősége mellett.”

Eközben a brit kormány nemrég felröppent hírek szerint már elkezdte egy karácsony utáni kéthetes „megszakító” lockdown terveinek kidolgozását, amelynek állítólag részét képezné a háztartások beltéri keveredésének tilalma is. Egy a Vészhelyzetek Tudományos Tanácsadó Csoportjától (Sage) kiszivárgott dokumentum szerint, amelyet a BBC is látott, állítólag a tudósok azt mondták a minisztereknek, hogy „nagyon rövid időn belül” szigorúbb intézkedésekre lesz szükség a szigetországban.

Stephen Reicher, aki a St Andrews Egyetem szociálpszichológia professzora és a Scientific Advisory Group for Emergency (Sage) tagja azt nyilatkozta, hogy a brit kormány által nemrégiben bevezetett B-terv intézkedései önmagukban nem elegendők a fertőzöttek számának az egyre gyorsuló ütemben való növekedésének a megállításához, ezért a sokat emlegetett kéthetes lockdown-t már karácsony előtt be kellene vezetni “különben szerinte már késő lesz”.

A Covid-19 miatt kórházban ápoltak száma a brit fővárosban eközben már 1500 fő fölé emelkedett, ami közel 30%-os növekedés az előző héthez képest. December 17-én a legfrissebb adatok szerint 341-gyel több Covid-fertőzött volt kórházban a fővárosban, a december 10-i 1193-hoz képest.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után