Rengetegen támogatnák a CSAK az oltatlanok számára bevezetett Lockdown-t Nagy-Britanniában decembertől 1

Egy friss közvélemény-kutatás eredményei szerint a Nagy-Britanniában élő felnőttek csaknem fele decembertől támogatná egy országos lockdown bevezetését csak azok számára, akik nem kaptak legalább két Covid-19 elleni védőoltást.

Rengetegen támogatnák a CSAK az oltatlanok számára bevezetett Lockdown-t Nagy-Britanniában decembertől 2

A Savanta ComRes adatai szerint a megkérdezett felnőttek durván 45 százaléka támogatja a szelektív lockdown bevezetését, míg 32 százalék az, aki ezzel szemben ellenzi az intézkedést. Az oltatlanok országos szintű korlátozását a 18-34 év közöttiek (39 százaléka) és – nem meglepő módon – a még egyáltalán nem beoltottak (67 százaléka) ellenezné. A fent említett lockdown támogatottsága az 55 év felettiek (55 százalék) és a kormánypárti szavazók (52 százalék) körében volt a legmagasabb.

Sokan támogatják azt az elképzelést is, hogy a kormány csökkentse a várakozási időt az oltás második adagja és a harmadik „emlékeztető” oltás között, amit az eddig megkérdezett emberek 46 százaléka támogat. A válaszadók közül minden hatodik ellenezte ezt a javaslatot.

Az eredményeket kommentálva Chris Hopkins, a Savanta ComRes politikai kutatási igazgatója a következőket mondta: „Annak ellenére, hogy az Egyesült Királyság kormánya már többször is hangsúlyozta, hogy mindenáron el akarja kerülni a további koronavírus-korlátozásokat, Európa-szerte olyan hírek érkeznek, amelyeket egyesek drasztikus ösztönzőnek tartanak. A tél közeledtével kétségtelenül sokak fejében lesz ott a vakcina felvételének gondolata, mint lehetőség.”

„És mivel a britek közül elég sokan az elmúlt 18 hónapban folyamatosan támogatták a szigorúbb korlátozásokat és az oltást ösztönző intézkedéseket, nem meglepő, hogy a szavazásunk során ilyen jelentős arányban voksoltak a csak oltatlanok számára bevezetendő lockdown lehetősége mellett.”

Európa-szerte voltak és vannak tiltakozások és erőszakba torkolló tüntetések a koronavírus-korlátozások szigorítása miatt, hogy megfékezzék a fertőzések legújabb hullámát. Ausztria volt az első olyan ország, amely azt a drasztikus intézkedést lépte meg, hogy hétfőtől nemzeti szintű lezárást vezetett be.

A hétvégén több országban – köztük Ausztriában, Belgiumban, Dániában, Horvátországban, Olaszországban, Hollandiában és Svájcban – tüntetések zajlottak, és a nép egyre dühösebb az olyan Covid-19-intézkedések miatt, mint például a részleges lezárások, az oltatlanokra vonatkozó szigorúbb szabályok és a kötelező oltások.

Európa úgy tűnik ismét a világjárvány epicentrumává vált, a megbetegedések és halálozások feléért felelős a kontinens világszinten, sok országban pedig ismét rekordszámú a napi fertőzöttek száma az elmúlt hetekben. Az Egészségügyi Világszervezet kijelentette, hogy „nagyon aggódik” a Covid-19-nek a kontinensen való terjedése miatt, és arra figyelmeztetett, hogy sürgős intézkedés hiányában a régióban márciusig további 500 000 halálesetet is regisztrálhatnak.  Forrás

Újabb lépés a 3. oltás “kötelezővé válása” felé Angliában: mától módosul az utazáshoz használt NHS Covid Pass

Megosztás