Rendkívüli, új tanulmány a fogyókúrás injekcióról Nagy-Britanniában 1

Az Ozempichez hasonló fogyókúrás injekciók ötödével csökkenthetik a szívinfarktus vagy a szélütés kockázatát – állapította meg egy új tanulmány, amely szerint ez hatalmas áttörést jelenthet ezen a téren.

Rendkívüli, új tanulmány a fogyókúrás injekcióról Nagy-Britanniában 3

Az elhízás elleni injekciók csökkenthetik a súlyos következmények kockázatát az elhízott embereknél, függetlenül attól, hogy mennyit fogynak a gyógyszer szedése közben, a kutatók szerint a kezelésnek az egészségtelen mennyiségű testzsír csökkentésén túl is lehetnek pozitív hatásai.

John Deanfield, a kutatást vezető professzor, a University College London (UCL) munkatársa úgy jellemezte ezeket a gyógyszereket, mint amelyek „potenciálisan nagyon fontos szerepet töltenek be az ilyen esetek kezelésében”. A csapat a Select vizsgálat adatait használta fel, amelyet a szemaglutid gyártó Novo Nordisk végzett, hogy feltárja, vajon a Wegovy, Ozempic és Rybelsus márkanéven árusított gyógyszer csökkentheti-e a szívroham vagy a szélütés kockázatát az elhízott, cukorbetegeknél. Az ötéves vizsgálatban 17604 45 év feletti felnőtt vett részt 41 különböző országból, és azt vizsgálták, mennyi idő telt el, mire a betegeknél súlyos szív- és érrendszeri problémák merültek fel.

20 hét szemaglutid-kezelés után a betegek 62 százaléka veszített több mint 5 százalékot testtömegéből, szemben a placebo-csoporttal, ahol a betegek mindössze 10 százaléka ért el ilyen eredményt – a szívinfarktus, a stroke vagy a szívelégtelenség kockázatának csökkenése hasonló volt a betegeknél, függetlenül attól, hogy lefogytak-e vagy sem.

Augusztusban a kutatók azt találták, hogy a szemaglutid 20%-kal csökkentette a szívroham vagy a szélütés kockázatát a szív- és érrendszeri betegségben szenvedő elhízott embereknél. A Wegovy hetente egyszeri 2,4 mg-os adagja, a szívinfarktus vagy stroke megelőzésére szolgáló szokásos kezelés mellett, 20 százalékkal csökkentette a kockázatot a placebóval kezeltekhez képest.

A szemaglutidot szedő betegek átlagosan testtömegük 10,2 százalékát veszítették el egy másik teszt eredményei alapján, és 7,7 cm-t veszítettek a derékbőségükből, míg a placebót kapott csoportban 1,5%, illetve 1,3 cm volt átlagosan. Két év elteltével a szemaglutiddal kezelt emberek mintegy 52 százaléka került alacsonyabb BMI-kategóriába, szemben a placebocsoport 16 százalékával.

Az elhízás elleni küzdelem európai kongresszusán (ECO) Velencében tartott előadásában, ahol bemutatta az eredményeket, a Telegraph jelentése szerint Deanfield professzor azt mondta: „Ez a fantasztikus eredmény mindent megváltoztat.”

A BBC Radio 4 Today című műsorában kedden elmondta, hogy „ezek a gyógyszerek potenciálisan nagyon fontos szerepet töltenek majd be a kezelésben”, majd hozzátette: „Számtalan új ajtó nyílik ki ezáltal, de természetesen ezeket a gyógyszereket a szokásos módon ki kell értékelni. ”

“Eredményeink azt mutatják, hogy a szemaglutiddal végzett kezelési hatás mértéke független a leadott súlytól, ami arra utal, hogy a gyógyszernek más hatásai is vannak, amelyek csökkentik a szív- és érrendszeri problémák kockázatát az egészségtelen mennyiségű testzsír csökkentésén túl.”

“Ezek az egyéb hatások magukban foglalhatják a vércukorszintre, a vérnyomásra vagy a gyulladásokra gyakorolt pozitív hatásokat, valamint a szívizomra és az erekre gyakorolt közvetlen pozitív hatásokat, illetve ezek közül egy vagy több kombinációját.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után