Döbbenetesen sokan kérik az új fogyókúrás injekciót Nagy-Britanniában, az NHS nem bír lépést tartani a kereslettel 1

Egy kutatás megállapította, hogy az NHS fogyókúrás szolgáltatását nyújtó ága már most nem képes lépést tartani az egekbe szökő kereslettel, ugyanis elképesztően sokan tartanak igényt a nemrégiben engedélyezett fogyókúrás injekciókra.

Döbbenetesen sokan kérik az új fogyókúrás injekciót Nagy-Britanniában, az NHS nem bír lépést tartani a kereslettel 3

A British Medical Journal azt írta, hogy a szakértők szerint a magasabb elhízási arány és a görcsösen fogyni vágyók magas számának kombinációja tovább növeli a keresletet. A vizsgálat során a vezető orvosok arra figyelmeztettek, hogy a betegek közül sokan vásárolnak fogyókúrás gyógyszereket, például az Ozempicet és a Wegovyt az interneten, nem hivatalos forrástól és megfelelő körültekintés nélkül.

Stephen Powis, az NHS England orvosi igazgatója egy e havi nemzeti egészségügyi konferencián felhívta a figyelmet arra a problémára, hogy az emberek egyre többen keresik a gyors megoldást, hogy nyárra jól nézzenek ki. A National Institute for Clinical Excellence útmutatása szerint a betegeket speciális súlycsökkentő szolgálatoknak kell támogatniuk, ha olyan súlycsökkentő gyógyszereket írnak fel nekik, mint a Wegovy vagy az Ozempic.

A BMJ szerint azonban Anglia 42 régiójából hétben a szakszolgálatoknak már le kellett állítaniuk a beutalásokat, mert a kereslet meghaladta a betegek ellátására képes személyzet számát. Nerys Astbury, az Oxfordi Egyetem diétával és elhízással foglalkozó docense úgy foglalta össze, hogy a speciális súlykontroll szolgáltatások elérhetősége „nagyon korlátozott, és egyes régiókban teljesen hiányzik”.

Azt mondta a BMJ-nek, hogy még ott is, ahol léteznek szolgáltatások, “túl sok a jelentkező, a várólistákat korlátozták, vagy a költségvetési korlátok miatt fennáll a veszélye annak, hogy a szolgáltatásokat leállítják”. A nyugat-yorkshire-i területen például 1323 beteget láttak el, amikor tavaly júliusban leállították az új betegek felvételét – szemben a tervezett 250 beutalással.

David Buck, a The King’s Fund főmunkatársa elmondta, hogy a kormány „a múltban vegyes eredményeket ért el az egészségügyi és testsúlykezelési szolgáltatások támogatása terén”. Azt mondta, hogy „hatékonyabb stratégiára” van szükség az elhízás leküzdésére, beleértve ezeket a szakszolgálatokat is.

David Strain, a kardiometabolikus egészséggel foglalkozó professzor arra is figyelmeztetett, hogy egyre többen utaznak külföldre olyan műtétek miatt, mint a súlycsökkentő műtétek vagy a hajbeültetés, de előfordulhat, hogy nem részesülnek olyan színvonalú ellátásban, mint az Egyesült Királyságban.

Strain professzor, a Brit Orvosi Szövetség (BMA) Tudományos Tanácsának elnöke elmondta, hogy az Egyesült Királyságban az orvosok egyre gyakrabban találkoznak olyan betegekkel, akiknek műtéti szövődményei vannak, beleértve a fertőzéseket is.

A súlycsökkentő szerekkel kapcsolatos kérdésre a következőket mondta: „Az egyik legnagyobb probléma, ha ezeket a szereket teljes körű szolgáltatás nélkül használjuk, az az, hogy ha csak a gyógyszert adjuk be, amelytől az emberek fogyni kezdenek, anélkül, hogy a szükséges többi lépésre is figyelmet fordítanánk, mint pl. az étrend megváltoztatása és a feltétlenül szükséges testmozgás. Az emberek így túl sok izom- és egyéb szövetet veszítenek, és egy szarkopén elhízásnak nevezett állapotba kerülhetnek, ahol izmot ugyanolyan ütemben veszítenek, mint amilyen ütemben testzsírt.” Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után