Hasba lőtték a nyílt utcán, kórházban a szlovák miniszterelnök 1

Hasba lőtték Robert Ficot, Szlovákia miniszterelnökét. Egyelőre az állapotáról nem érkezett hír, de már kórházba szállították.

Hasba lőtték a nyílt utcán, kórházban a szlovák miniszterelnök 3

A jelentések szerint az 59 éves Fico-t legalább egy lövedék eltalálta, amikor négy lövést adtak le Handlova városában, a kultúrház előtt a kihelyezett ülése után, ahol a vezető támogatóival találkozott.

Egy szemtanú azt mondta, hogy több lövést is hallott, és látott egy férfit, akit a rendőrség a támadás után azonnal elfogott és őrizetbe vett. A szemtanú azt mondta, hogy látta, amint a biztonsági szolgálat emberei valakit egy autóba tesznek és elhajtanak vele.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az X-en így nyilatkozott: „Határozottan elítélem a Robert Fico miniszterelnök elleni aljas támadást. Az ilyen erőszakos cselekményeknek nincs helyük társadalmunkban, és aláássák a demokráciát, a legértékesebb közjavunkat.”

Hasba lőtték a nyílt utcán, kórházban a szlovák miniszterelnök 4

A lövések a helyi kultúrház előtt dördültek el, amikor a politikus az emberek közé ment. Egy szemtanú azt mondta, az incidenst nem látta ugyan, de néhány lövést hallott eldördülni, majd látta, ahogy a miniszterelnököt betették egy mentőautóba.

„Robo, gyere ide” – többek szerint a támadás előtt ezt kiabálta a merénylő, majd elővette a fegyvert és több lövést adott le egymás után, melyek közül állítólag több is eltalálta a miniszterelnököt. A támadót a rendőrök elfogták és lefegyverezték. A környéket a rendőrség lezárta és kiürítette.

Hasba lőtték a nyílt utcán, kórházban a szlovák miniszterelnök 5

A brit miniszterelnök ezt írta az X-en: „Megdöbbenve hallottam ezt a szörnyű hírt. Reméljük Fico miniszterelnök mielőbb felépül.”

Az 59 éves Robert Ficót a biztonsági csapata először egy autóba segítette, majd a jelentések szerint helikopterrel szállították egy közeli kórházba. A szlovák miniszterelnök eszméleténél volt, amikor megérkezett a Handlovai kórházba, ahol ellátták sebeit. A kórház szóvivője szerint életfunkcióit stabilizálták.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után