Óriási Brexit ellenes tüntetés lesz pár nap múlva Londonban 1

Mindazok, akik Nagy-Britannia kilépése ellen vannak, a kilépés előtt még egyszer utoljára az utcára fognak özönleni, hogy megpróbáljak meggyőzni a kormányt arról, hogy vagy változtassák meg az álláspontjukat, vagy adjanak lehetőséget, hogy az ország polgárai újra szavazhassanak.

Óriási Brexit ellenes tüntetés lesz pár nap múlva Londonban 3

Százezrek, de lehet hogy milliók fognak London belvárosának utcáira özönleni, amikor néhány nap múlva, a Brexit előtti utolsó napokban a hatalmas tüntetés megrendezésre kerül. A demonstráció a „put it to the people” nevet kapta, ezzel is utalva arra, hogy adjanak még egy lehetőséget az embereknek, hogy újra véleményt nyilváníthassanak, most, hogy már sokkal több, és pontosabb adat áll rendelkezésre arról, hogy mit is vállalnak a kilépéssel.

A Tüntetést a People’s Vote és a Final say kampányok szervezői együttes erővel fogják lebonyolítani. A hatalmas demonstráció Londonban lesz, a dátum pedig szombat, március 23. Hogy a kilépés megtörténik-e, és hogy megállapodással vagy anélkül azt továbbra sem tudják az emberek. Sajnos úgy tűnik, még a politikusok sincsenek tisztában azzal, hogy mi lesz ennek a huzavonának a vége.

Theresa May miniszterelnök csúfos vereséget szenvedett a parlamentben először januárban, majd néhány napja ismét, miután az általa nagy nehezen kiharcolt megállapodást az EU-val, a valaha volt legnagyobb arányban szavazták le a parlamenti képviselők. Természetesen az EU pedig nem hajlandó újabb változtatásokat elfogadni a tervezetben, így látszólag megállapodás nem lesz, viszont megállapodás nélkül pedig senki nem akar kilépni. Ennek kapcsán is volt egy szavazás a parlamentben, és Theresa May ebben is vereséget szenvedett, ugyanis a képviselők megszavazták, hogy megállapodás nélkül ne léphessen ki az ország.

A miniszterelnöknek pedig nem sokkal korábban saját miniszterei adtak 10 napos határidőt arra, hogy megoldja a problémát, különben rengetegen fognak egyszerre lemondani, még nagyobb káoszt előidézve. A legutóbbi, csütörtöki szavazáson pedig eldőlt, hogy a kilépés határidejét eltolják, egyelőre csak nyárig, de amennyiben szükséges, még tovább.

Óriási Brexit ellenes tüntetés lesz pár nap múlva Londonban 4

A tüntetés szervezői azt mondták amikor bejelentették az újabb Brexit demonstrációt, hogy az októberihez hasonló méretű és volumenű eseményre lehet majd számítani. Persze feltehetőleg ez még nagyobb lesz, ha azt lehet egyáltalán még fokozni, ugyanis októberben is 700 ezer ember vonult egyszerre az utcákra a brit fővárosban. A hatalmas rendezvény sokak szerint még akár fontosabb is lehet annál, mint gondolnánk, tekintve, hogy a kormány még mindig nem rendelkezik fix tervvel azzal kapcsolatban, hogy mi legyen Nagy-Britannia és a benne élők sorsa.

Sir Vince Cable, a liberáldemokraták vezetője ezt mondta: „Jól tudom, hogy emberek százezrei fognak eljönni és az utcákra özönleni Nagy-Britannia minden szegletéből, és velünk együtt fogják követelni, hogy végre hallgassa meg őket a kormány.” A Final Say kampány tavaly július óta próbálja elérni, hogy a lakosság újra szavazhasson. A petíciójukat mostanra több, mint 1 millióan írták alá.

A március 23-án megrendezésre kerülő hatalmas Brexit tüntetés egy újabb lehetőség lesz a kilépés ellenesek tömegeinek, hogy megpróbálják meggyőzni a kormányt, hogy a mostani irány, nem a jó irány… Bár ki tudja, hogy egyáltalán van-e igazán jó irány?! A tüntetést mindenesetre déli 12-kor fog kezdődni és a tömeg a Park Lane-en fog gyülekezni. A parlament előtti téren pedig a nap folyamán számos politikus és ismert ember fog beszédeket tartani. Angliai magyarok… ti ott lesztek?   Forrás

Megosztás