10 dolog, amit az angol királynő megtehet, de te nem 1

Nem rossz dolog királynőnek lenni Nagy-Britanniában. Bár ezzel nem sok újat mondtunk, azért itt van 10 dolog, ami hátha okoz némi meglepetést, ugyanis a királynő megteheti de egy átlag halandó nem.

1. Nem köteles adót fizetni. Ennek ellenére, jelképesen mégis megteszi ezt 1992 óta, mert olyan jófej.

2. Míg egy átlagos halandónak egy születésnapja van, az angol királynőnek ebből kettő is jutott. Az igazi születésnapja április 21-én van, de van egy hivatalos is, ami június egyik szombatja szokott lenni, hogy uralkodóhoz méltó nyári ünnepségben lehessen része.

3. Az angol királynő elhagyhatja az országot, és külföldre utazhat az útlevele nélkül. Ilyet még a királyi család többi tagja sem tehet.

4. Vezethet autót jogosítvány nélkül is. A királynőnek nincs szüksége jogsira, mivel minden ilyen dokumentumot az ő nevében állítanak ki, így nincs szüksége rá, hogy saját magát is meglepje vele. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem is tud vezetni. A II. világháborúban ő ugyanis már teherautót vezetett, mi meg akkor sokan még “a fasorba se vóóótunk”. Nemcsak jogsira nincs szüksége, de a kocsijának rendszáma se kell, hogy legyen.

angol királynő, Erzsébet

5. Hatalmában áll leváltani az egész ausztrál kormányt.

6. Saját költője van, aki jelenleg nem más, mint Carol Ann Duffy.

7. Saját egyháza is van, (bár ezt sokan tudják) Church of England névvel.

8. A Temze folyón lévő összes kacsa II. Erzsébet királynő tulajdona.

9. A Nagy-Britannia felségterületén lévő vizekben úszkáló összes delfin szintén a királynőé.

10. Végül, de nem utolsó sorban van egy saját bank automatája is, (nem tudni miért) a Buckingham-palota pincéjében. Ezt viszonylag kevesen mondhatják el magukról…

+1. A királynőt lehetetlen letartóztatni, ugyanis nem indulhat ellene büntető eljárás. Immunitást élvez. SŐT, arra sem lehet kényszeríteni, hogy bizonyítékot szolgáltasson be a bíróságon, ugyanis minden ilyen eljárás a mindenkori uralkodó nevében zajlik.

Megosztás