10 dolog, amit az angol király megtehet, de te nem 1

Nem rossz dolog ám királynak lenni Nagy-Britanniában. Bár ezzel nem sok újat mondtunk, de azért itt van 10 dolog, ami hátha okoz némi meglepetést, ugyanis a brit uralkodó, aki jelenleg Károly király megteheti, de egy átlag halandó nem.

10 dolog, amit az angol király megtehet, de te nem 3

1. Károly király nem köteles adót fizetni. Ennek ellenére, jelképesen mégis megteszi ezt, mert hát ő ilyen rendes.

2. Míg egy átlagos halandónak egy születésnapja van, az angol királynak ebből kettő is jutott. Az igazi születésnapja novemberben van, de van egy hivatalos is, ami június egyik szombatja szokott lenni, hogy uralkodóhoz méltó nyári ünnepségben lehessen része. Hogy ajándékokból is kétszer annyit kap-e így… nos elég jó esély van rá 🙂

3. Az angol király elhagyhatja az országot, és külföldre utazhat az útlevele nélkül. Ilyet még a királyi család többi tagja sem tehet.

4. A király vezethet autót jogosítvány nélkül is. A királynak nincs szüksége jogsira, mivel minden ilyen dokumentumot az ő nevében állítanak ki, így nincs szüksége rá, hogy saját magát is meglepje vele. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem is tud vezetni, bár a legtöbbször nincs rá szüksége mert van sofőrje. Sőt! Nemcsak jogsira nincs szüksége, de a kocsijának rendszáma se kell, hogy legyen.

5. Hatalmában áll leváltani az egész ausztrál kormányt.

6. A mindenkori uralkodónak saját költője van. A pozíciót 2023 januárjától Simon Armitage tölti be, aki 10 év után 2019 májusában váltotta Carol Ann Duffyt.

7. Saját egyháza is van, (bár ezt sokan tudják) Church of England névvel.

8. A Temze folyón lévő összes kacsa a regnáló uralkodó tulajdona.

9. A Nagy-Britannia felségterületén lévő vizekben úszkáló összes delfin szintén a királyé.

10. Végül, de nem utolsó sorban van egy saját bank automatája is, (nem tudni miért) a Buckingham-palota pincéjében. Ezt viszonylag kevesen mondhatják el magukról…

+1. A királyt lehetetlen letartóztatni, ugyanis nem indulhat ellene büntető eljárás. Immunitást élvez. SŐT, arra sem lehet kényszeríteni, hogy bizonyítékot szolgáltasson be a bíróságon, ugyanis minden ilyen eljárás a mindenkori uralkodó nevében zajlik.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után