Kórházba vitték az angol Királynőt szerda délután 1

A Buckingham-palota hivatalosan is megerősítette, hogy Erzsébet királynő a szerda éjszakát kórházban töltötte. Ők úgy fogalmaztak, hogy „előzetes vizsgálatok” miatt, probléma megelőző jelleggel.

Kórházba vitték az angol Királynőt szerda délután 3

A 95 éves uralkodó, akit az orvosok kényszerpihenőre utasítottak, és azt tanácsolták neki, hogy hagyja ki most esedékes észak-írországi utazását, csütörtökön ebédidőben tért vissza a windsori kastélyba, és a legfrissebb hírek szerint továbbra is „jó hangulatban” van.

A Buckingham-palota szóvivője a következőket mondta: „Az orvosok tanácsot megfogadva néhány napos pihenés után a királynő szerda délután kórházba ment néhány előzetes kivizsgálásra, majd csütörtökön ebédidőben tért vissza a Windsori kastélyba, és továbbra is jó hangulatnak örvend.”

Az államfő szerdai látogatását a londoni King Edward VII’s Hospital nevű kórházba eredetileg titokban akarták tartani, de a Buckingham palota csütörtök este közleményt adott ki, miután az információ kiszivárgott és a The Sun újság leközölte a hírt. Nyolc éve nem volt ilyen, hogy a királynő kórházban éjszakázott volna. 2013 -ban került utoljára sor arra, hogy benn éjszakázott egy magánklinikán, amikor gasztroenteritisz (vagy másik nevén gyomor-bélhurut) miatt kezelték.

Mint kiderült helikopter helyett autóval szállították a kórházba. Emellett az is kitudódott, hogy eredetileg csak egy rövid látogatásról lett volna szó, amíg néhány vizsgálatot elvégeznek rajta, épp ezért a fejleményeket, hogy bent tartották éjszakára a palota be sem akarta jelenteni hivatalosan, így óvva a királynő magánéletét.

Utólag azt mondják, hogy csak azért maradt bent Erzsébet királynő éjszakára, mert így volt praktikus. Ennél többet nem árultak el. A VII. King Edward Kórház egyébként 23 mérföldre fekszik Windsortól, ami körülbelül 55 perces autóutat jelent jó közlekedési körülmények között. A királynő csütörtök délutánra már újra otthonában volt, azonban állítólag csalódott volt amiatt, hogy le kellett mondania az észak-írországi útját, és csak vonakodva fogadta el az orvosai tanácsát.

Az ország leghosszabb ideje trónon lévő uralkodója, akinek férje, Edinburgh hercege alig hat hónapja halt meg, igen elfoglalt, mióta október elején visszatért Balmoralból. Kedd este például a Windsori kastélyban tartott egy igen jelentős globális befektetési csúcstalálkozót, ahol meglehetősen vidámnak és feldobottnak tűnt.

Hivatalosan ugyan nem erősítették meg, de úgy tudni, hogy a királynő kórházi látogatása nem köthető a koronavírushoz. A Buckingham-palota nem nyilatkozott arról, hogy a királynő megkapta-e már a harmadik Covid-19 oltását, de korára való tekintettel valószínűsíthető, hogy igen.      Forrás

Kiszivárgott, hogy pontosan mi fog történni, ha az angol királynő meghal

Megosztás